пʼятниця, 05 квітня 2019 11:28

Як вибрати надійний банк для своїх заощаджень?

Як вибрати надійний банк для своїх заощаджень?
Кілька порад, на що слід звернути увагу, обираючи банк? Фото: Мінфін

Фінансова стабільність була і залишається найбільш актуальною темою для більшості людей. Маючи накопичення, хочеться не тільки помістити їх в найбільш безпечне місце, але і мати можливість ними керувати, отримуючи прибуток. У таких випадках, співпраця з банком стане найвірнішим рішенням. Але виникає питання: як правильно вибрати надійний банк?

Основні ознаки надійності банку

Приступаючи до вибору банківської установи, варто звернути увагу на наступні основні аспекти:

1. Розмір ставки по вкладах - деякі банки пропонують своїм вкладникам підвищені процентні ставки на депозити. Однак, така політика повинна в першу чергу насторожити - звідки фінансова організація черпає кошти? Банки зі стабільною репутацією найчастіше пропонують своїм клієнтам середньоринкові ставки і різні спецпропозиції по депозитних вкладах і кредитах. Найдетальнішу інформацію щодо варіантів кредитування ви можете знайти на сайті: https://creditpanda.com.ua.

2. Термін розміщення і страховка - оптимальним вважається розміщення депозитних коштів на термін від 6 місяців і вище, але не більше 1,5 роки. Рекомендується уточнити в банку, чи надає він страхування вкладів, яке може захистити вас від можливого позбавлення банківської установи ліцензії. Також слід розбивати свій внесок на кілька частин і зберігати їх в різній валюті - це допоможе уникнути фінансових втрат при коливанні фінансового ринку.

3. Географія діяльності - надійні та стабільні банки мають покриття великої території, надаючи своїм клієнтам велику мережу відділень, банкоматів і терміналів.

4. Банківські активи - перш, ніж робити вибір в сторону того чи іншого банку, слід ознайомитися з рейтингом фінансових установ, які мають безліч показників, але головним з них залишаються активи банку. Саме вони допоможуть банку, в разі коливань ринку, найбільш безболісно пережити фінансові труднощі без шкоди для своїх клієнтів.

5. Вільний капітал і ліквідність - кожна банківська установа повинна керувати своїми вільними коштами, що говорить про її ліквідність на фінансовому ринку. Розмір, встановлений НБУ, відповідає 10% вільних коштів, які гарантують можливість виконання банком своїх зобов'язань перед вкладниками. Але занадто великий відсоток ліквідних активів повинен насторожити - швидше за все ці кошти використовуються в спекулятивних діях.

6. Відгуки клієнтів - репутація банку дуже важлива, а тому слід поцікавитися відгуками клієнтів обраного банку. На просторах інтернету існує маса ресурсів, які вказують на народний рейтинг.

Беручи до уваги основні ознаки, якими повинен володіти надійний банк зі стабільною репутацією, можна не турбуючись, відкривати депозитні вклади, де ваші кошти будуть не тільки збережені, а й примножені.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати надійний банк для своїх заощаджень?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути