вівторок, 25 лютого 2020 10:29

Як схуднути і не набрати вагу знову: поради дієтолога

Процес схуднення рідко буває приємним, адже доводиться обмежувати себе, відмовитися від улюблених продуктів, займатися спортом. І дуже прикро, якщо після стількох зусиль вага повертається.

 

Щоб цього уникнути, дієтолог та медичний блогер Борис Скачко радить не худнути за екстремальними дієтами:

"Не треба довіряти дієтам з інтернету. Це не дасть ніякого результату, лише погіршить здоров'я і навіть може призведе до смерті. Обираючи дієту, дивляться, яка найбільше спалить кілограмів за короткий термін. Це помилка. Нормально худнути на 1-2 кілограми в тиждень, не більше. Це означає, що організм спалює жир, а не втрачає воду, отже вага не повернеться знову. Можна піти в баню, пропотіти і позбутися пару кілограмів, але це не означає, що ви схудли. І ці екстремальні дієти працюють точно так само. Людина зневоднюється, різко худне, а потім хворіє, бо ніхто не слідкує за медичними показниками організму".

Щоб позбутися зайвої ваги без шкоди для здоров'я варто звернутися до спеціалістів. Вони підбирають спосіб схуднення окремо кожному клієнту.
"Схуднення - це дуже індивідуальний процес. Варто враховувати стать, вік, степінь ожиріння та захворювання, які має людина. Методи схуднення у жінок та чоловіків дуже відрізняють. Чоловіку достатньо правильно харчуватися для фізичної активності і займатися спортом. Це знижуватиме вагу і нарощуватиме м'язи. Жінкам значно складніше. За допомогою спорту будуть не худнути, а старіти, бо дуже зневоднюються. Їм краще обрати правильний режим та раціон харчування. Тоді справи підуть вдаліше. Проте і не всім чоловікам підійде спорт. Тут варто пройти дзеркальний тест: подивитися у дзеркало, якщо грудні м'язи чоловіка не нагадують жіночі - може йти в спортзал. Якщо ж навпаки, то біохімічний вік у такого чоловіка теж як у жінки. Має грубу зміну обміну речовин. Це генетичне. І йому варто худнути за допомогою дієти, а не фізичних навантажень", - пояснює Скачко.

Паралельно з дієтами часто приймають різні дієтичні добавки. Спеціалісти фармацевтичної фабрики "Віола" радять обирати фіточай на травах "Фітовіол".

 

"Чай не є панацеєю і лише від нього вага не піде. Але в комплексі із дієтами він пришвидшить процес схуднення без шкоди для здоров'я. "Фітовіол" сприяє нормалізації обміну речовин та покращує травлення. Забезпечить організм корисними речовинами. До його складу входять натуральні трави, суданська роза, яка сприяє нормалізації обміну речовин та виводить токсини і шлаки з організму, шматочки лимону та ананасу, які є ідеальними союзниками для зменшення зайвих кілограмів. Це робить смак ще приємнішим. "Фітовіол" розроблений фармацевтами. Виготовлений за усіма вимогами виробництва, з контролем якості сировини і частки діючої речовини у готовій продукції", - говорить фахівець компанії "Віола" Нікіта Таран.

НЕ Є ЛІКАРСЬКИМ ЗАСОБОМ. ТУ У 10.8-01973472-006:2016

Зараз ви читаєте новину «Як схуднути і не набрати вагу знову: поради дієтолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути