Ексклюзиви
середа, 29 червня 2022 21:08

Як прикрасити похмурі стіни в будинку чи квартирі?

Ви щойно закінчили ремонт у власному будинку чи квартирі, озирнулися навколо і "несподівано" дійшли висновку, що кімнати виглядають якось порожньо. Добре було б розбавити антураж чимось життєрадісним та надихаючим для надання настрою щоденного позитивного вектора.

Безперечно, в першу чергу на думку спадають картини або постери, що абсолютно правильно і логічно, адже саме такий стіновий декор має незаперечні переваги перед іншими – величезний вибір сюжетів, можливість легкої заміни при настанні терміну та бажання, а також відносно невисока ціна, враховуючи сучасні технології виробництва такого виду виробів.
За даними компанії АртПостер картини та постери при виборі типу декору для будинку у відносних одиницях становить приблизно 70-75% від загальної кількості стінового декору, причому перевага, як правило, на боці картин.

 


Починаючи від цікавих фотосюжетів всілякої тематики, такої як "Природа", "Міста та країни", "Тварини", "Космос", продовжуючи артами та ілюстраціями у різноманітних техніках виконання, таких як "поп арт", "оптичний арт", "векторний" ", "3Д" та інше, і закінчуючи репродукціями відомих художників від Рембрандта до Матісса.
Для різного стилю ремонту, як правило, використовуються і різні сюжети, так наприклад для стилю "Лофт" часто використовують абстрактні мотиви або чорно-білі фото, для стилю "Хайтек" - геометричні або "мемфіс", для африканського стилю – відповідні сюжети з екзотичною та етнічною тематикою, для мінімалізму – "прованс" або відповідні мінімалістичні сюжети з великою кількістю вільного простору, при модерну – як репродукції художників, так і всілякі сюжети від панорам до старовинних мап.
Можливості реалізації картин дуже гнучкі на сьогоднішній день, саме тому високою популярністю користуються модульні картини, які можна виконати в тому вигляді і в тій розбивці, в якій необхідно саме вам. Будь то диптих з 2х частин, триптих з 3х частин, поліптих з 5ти, або довільна реалізація, яка обмежена лише технічними вимогами і вашими фантазіями.
Однією з важливих особливостей є можливість створення не просто одиночних картин чи постерів, а колажування сюжетів на основі встановлених макетів, або ж за вашими побажаннями відповідно до ваших уявлень про композицію. Найчастіше в колажі входять сімейні фотографії або особисті зображення, що без проблем реалізується таким же способом, як і картини з каталогу. Важливо лише, щоб якість зображень була достатньою, щоб результат вас не розчарував.
При виборі модульних картин або колажів важливо правильно розрахувати загальний габарит композиції з урахуванням міжмодульної відстані та зовнішніх рамок. Бажано спочатку відзначити рулеткою граничні допустимі розміри на стіні і від цього відштовхуватися у подальшому складанні композиції.
Особливу роль при виборі сюжетів для прикраси стін необхідно надавати кольоровій гамі композиції, адже саме з вашим оточенням картина має бути органічно вписана на призначене місце. Кольори рекомендується підбирати близькі до оточення, якщо немає завдання зіграти на контрасті. Якщо необхідно виділити декор окремо від загальної атмосфери, необхідно підбирати сюжети на колірному протиріччі, напр. чорний - білий, похмурий – яскравий, сірий - барвистий, проте для таких сюжетів краще попередньо підготувати макет.
Сучасні технології та матеріали дозволяють реалізувати всі ваші задуми в найкоротші терміни, а також із високим ступенем візуальної ідентичності з реальними картинами. ЕКО безпека та відсутність запаху розширюють можливість застосування такого роду декору на навчальні та медичні заклади, дитячі кімнати чи садочки.
При використанні виробів у вологому середовищі або навпаки надмірно сухому та сонячному рекомендується використовувати натуральне полотно і покривати його захисним лаком, що запобігає вигоранню та вицвітанню, якщо йдеться про картини.

 

Отже, підсумуємо, до основних етапів вибору картин чи постерів відносяться:
• Замір максимально допустимого габариту на стіні
• Підбір сюжету з існуючої галереї або надання власних зображень. Як правило, найбільш популярними типами сюжетів картин чи постерів для прикраси є Квіти або Абстркації
• Вибір типу модуля - одиночна або з частин, або колаж з великої кількості сюжетів
• Вибір типу матеріалів – синтетичне полотно, натуральне, лакування, рамки та інше
• Монтаж готового виробу відповідно до креслення
У будь-якому випадку компетентні фахівці в даній галузі завжди вам допоможуть підібрати потрібний декор, а попередня візуалізація допоможе затвердити ваш вибір, благо на сьогоднішній день досить багато можливостей для таких завдань.

Пошук ексклюзивних сюжетів буде також не зайвим, адже якщо декор буде авторським або представлений в обмеженій кількості магазинів, то це вкотре надасть вам індивідуальності та морального задоволення.

Вибір великий і він завжди за вами, пам'ятайте про це!

Зараз ви читаєте новину «Як прикрасити похмурі стіни в будинку чи квартирі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути