четвер, 14 грудня 2017 14:37

4G наближається – оператори активно готують своїх абонентів

4G наближається – оператори активно готують своїх абонентів
Уже в січні 2018 року має розпочатися перший 4G-тендер, який дасть старт розвитку технології 4G в Україні. Фото: Дніпро Час

У січні 2018 року має розпочатися перший 4G-тендер на радіочастоти в діапазоні 2600 МГц, який дасть старт розвитку технології 4G/LTE в Україні. Мобільні оператори вже активно готують своїх абонентів до 4G/LTE.

Очікується, що після тендеру і отримання 4G-ліцензій оператори витратять кілька місяців на запуск нової технології як мінімум в найбільших містах країни. Мобільні оператори активно готують своїх абонентів до переходу на новий стандарт. Якщо ви хочете користуватися 4G/LTE інтернетом, вам в першу чергу важливо перевірити не тільки ваш телефон, але і наявність відповідної сім-карти. Йдеться про так звану USIM-карту, сімку нового покоління, яка підтримує технологію LTE. Експерти вказують, що такі карти добре захищені від клонування і злому. Про це пише nv.ua.

Київстар організував просту перевірку: досить набрати *245*4# для сім-карти і *245*5# для телефону. У сервісних центрах і магазинах компанія змінює "старі" сімки на карти нового формату абсолютно безкоштовно.

Всупереч побоюванням, що в країні недостатньо пристроїв – відзначають у виданні – у 2017 році серед усіх нових смартфонів, які купували українці, підтримка 4G/LTE є приблизно у 70% відсотках. Гаджети з підтримкою 4G/LTE не особливо відрізняються за ціною від інших смартфонів. При купівлі нового пристрою з підтримкою 4G/LTE важливо перевірити, чи підтримує модель європейські частоти 1800 і 2600 МГц.

У листопаді оператор Vodafone Україна (дочка російської МТС) заявив, що кількість 4G-ready смартфонів в мережі оператора досягла 20%. У Київстар говорять, що 40% смартфонів у їх мережі підтримують 4G.

Зараз ви читаєте новину «4G наближається – оператори активно готують своїх абонентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути