понеділок, 16 вересня 2013 12:36

Анатолій Тимощук учить дітей української

Автор: uefa.com
 
Півзахисник національної збірної України та пітерського "Зеніта" Анатолій Тимощук  постійно розмовляє в побуті українською мовою і вчить того ж дітей. 

"Я постійно говорю українською: вдома, з дітьми, з сім'єю, з деякими друзями. І дітей вчу, щоб вони знали чисту літературну українську. Іноді я навіть радію тому, як вони правильно говорять.

Для мене з народження вона була мовою спілкування, того ж хочу для дітей. Велика частина населення України або говорить цією мовою, або розуміє українську", - сказав Тимощук.

Від дітей завжди чекаєш дива: перші кроки, слова, осмислені дії. Вони не усвідомлюють, як рахують до десяти чотирма мовами

"Коли з'явилася сім'я, діти, я багато чого переосмислив, - визнає футболіст. - Від дітей завжди чекаєш дива: перші кроки, слова, осмислені дії. Ти радієш, коли вони не усвідомлюють, як рахують до десяти чотирма мовами, як вони дорослішають. І хочеться не упустити ці моменти. Вони були маленькі, починають рости, тому стає ясно, що цього не повернути. Насолоджуєшся кожною хвилиною, кожним днем ??свого перебування в колі сім'ї. Напевно, це найкращі відчуття. Якби не Німеччина, важко було б визначитися , але зараз точно думаю, що футбол - це лише частина життя".

Розповів український півзахисник і про свою неймовірну колекцію ікон, натякнувши, що планує з неї зробити музей: "Усього їх приблизно двісті. Але ніхто не уявляє, якого рівня у мене колекція. Якщо я її опублікую, всі здригнуться! У мене є в планах відкрити музей. Планую зробити каталог, щоб всі подивилися, пораділи, що такі екземпляри мистецтва дійшли до наших днів через 500 років.

Історія знає шедеври, якими накривали бочки з квашеною капустою і соліннями. А скільки ікон у свій час розкололи і спалили як дрова, а скільки розікрали?! Я впевнений, що в моєму банку вони перебувають в безпеці і краще збережуться".

 

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Тимощук учить дітей української». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути