Ексклюзиви
четвер, 11 грудня 2008 10:58

БЮТ, НУ-НС і Литвин поділили крісла

БЮТ, НУ-НС і Литвин поділили крісла

БЮТ, "НУ-НС" і Блок Литвина мають намір змінити керівників Фонду держмайна й Антимонопольного комітету, а пізніше деяких міністрів.

Кілька кадрових питань будуть винесені на розгляд Верховної Ради одразу після голосування за пакет антикризових заходів, пише "Дело".

За інформацією джерел газети у провладній фракції, обговорення кандидатур на посаду голови ФДМ тривало в середу до пізнього вечора і її лідери зійшлися на кандидатурі депутата Андрія Портнова.

Депутати від БЮТ допускають, що реакція секретаріату президента на цю кандидатуру може бути знову негативною, але мають намір стояти за Портнова до кінця.

"Я і мої колеги будуть переконувати Андрія Портнова не знімати свою кандидатуру на посаду глави Фонду, що б не сталося", - зазначив "бютівець" Святослав Олійник. У той же час він додав, що ФДМ у будь-якому випадку залишиться квотою БЮТ.

Водночас, посада нового керівника Антимонопольного комітету, за інформацією газети, – квота Блоку Литвина. Як зазначають джерела в парламенті, існує велика імовірність, що головою комітету буде призначений "литвинівець" Ігор Шаров.

Нинішній виконувач обов"язків керівника АМКУ Олександр Мельниченко позитивно оцінює цю кандидатуру. Водночас, заступник голови комітету Сергій Стефановський припустив, що головою АМКУ може стати або сам Мельниченко, або заступник голови відомства Юрій Кравченко.

Після призначення у Фонді держмайна і Антимонопольному комітеті БЮТ, "НУ-НС" і Блок Литвина візьмуться за кадрові ротації в складі Кабінету міністрів.

Як зазначають співрозмовники газети у Верховній Раді, фракція "НУ-НС" не отримає додаткових крісел в уряді. "Вони хоч би утрималися в тих кріслах, у яких уже сидять", - зазначило джерело в БЮТ.

Зокрема, за його словами, керівництво уряду має претензії до роботи голови Мін"юсту Миколи Оніщука. Тому, якщо Портнова не вдасться призначити головою Фонду держмайна, для "бютівця" можуть звільнити посаду голови цього міністерства.

В уряд може повернутися відомий банкір Сергій Тигіпко. Його кандидатура розглядається на посаду голови Мінекономіки. Нинішній керівник цього відомства Богдан Данилишин заявив, що нічого не знає про можливу кадрову ротацію.

А Мінтранс у результаті переговорів відійшов Блоку Литвина. Джерело в блоці зазначило, що на посаду голови відомства є два претенденти: Петро Суворов (заступник генсекретаря Дунайської комісії, раніше працював головою Українського дунайського пароплавства) і Олексій Кривопишин (директор Південно-Західної залізниці).

Крісло міністра фінансів, швидше за все, залишиться за Віктором Пинзеником. "У нього дуже сильні позиції усередині фракції", - пояснило джерело в БЮТ.
Зараз ви читаєте новину «БЮТ, НУ-НС і Литвин поділили крісла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути