Ексклюзиви
четвер, 11 грудня 2008 08:49

Бурджанадзе вимагає дострокових виборів

Бурджанадзе вимагає дострокових виборів

Лідер опозиційної грузинської партії "Демократичний рух - єдина Грузія" Ніно Бурджанадзе закликала весною 2009 року провести в країні дострокові президентські та парламентські вибори. Про це повідомляє РБК.

Глава опозиційної партії обґрунтувала свою пропозицію тим, що після серпневих подій в Південній Осетії діюче грузинське керівництво, на її думку, "сильно втратило довіру в світовій спільноті". Бурджанадзе висловила побоювання, що це негативно вплине на процес надання Заходом фінансової допомоги Грузії.

В кінці листопада 2008 року постпред Росії при НАТО Дмитро Рогозін заявив, що США, за його відомостями, мають намір ініціювати відставку грузинського президента Михайла Саакашвілі. Найбільш вірогідним наступником Саакашвілі, як заявив Рогозін, є Бурджанадзе.

Офіційно термін повноважень Саакашвілі закінчується в 2013 році. Він вже виступав із заявою про те, що не балотуватиметься на третій термін.

8 серпня 2008 року Саакашвілі почав "операцію з відновлення конституційного порядку" на території республіки Південна Осетія. Операції перешкодили російські війська. В кінці серпня Росія визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії від Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Бурджанадзе вимагає дострокових виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути