Ексклюзиви
четвер, 14 листопада 2019 16:04

З'явилися подробиці про чоловіка депутатки Скороход - бізнесмена з Росії

З'явилися подробиці про чоловіка депутатки Скороход - бізнесмена з Росії
Бізнесмен Алякін приїхав із Росії.

Підприємця Олексія Алякіна, який є цивільним чоловіком нардепа від "Слуги народу" Анни Скороход, затримали вранці 14 листопада через розшук у Росії.

Про це заявив його адвокат Сергій Тарасюк, пише "Українська правда"

"О 10 годині ранку на розі вулиць Пилипа Орлика та Інститутської затриманий працівниками департаменту карного розшуку Нацполіції.

Він оголошений в розшук (Росією), був затриманий рік тому, тимчасове затримання вже пройшло, він, скажемо так, пройшов через усі процедури, і наразі триває процедура екстрадиційної перевірки.

Фактично була ще одна процедура, яка не передбачена законом. Затриманий повторно – законодавством це не передбачено.

Підстави для затримання – ті самі, що були рік тому. Тому це фактично ще одна екстрадиційна перевірка Генеральної прокуратури", - сказав він.

Алякіна доставлять до ізолятора тимчасового тримання, пізніше – обиратимуть запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту. Засідання суду відбудеться 15 або 16 листопада.

У 2018 році Алякіна позбавили українського громадянства. При цьому, у 2013 році, коли підприємець отримував український паспорт, він відмовився від російського. За словами адвоката, наразі Алякін є особою без громадянства.

Захист Алякіна планує звертатись до Державного бюро розслідувань через нібито незаконне затримання.

У серпні 2018 року Служба безпеки України затримувала Алякіна за запитом Росії, яка підозрює підприємця у шахрайстві. Він був арештований, однак у вересні цього року термін арешту сплив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відвернутись від заходу і позичити у Росії $100 млрд". Коломойський шокував заявою

14 листопада народний депутат від "Слуги народу" Анна Скороход заявила про тиск фракції та правоохоронних органів. Нібито через відмінну від фракції позицію її чоловіка затримали.

Голова "Слуги народу" у парламенті Давид Арахамія на це відповів, що Скороход "неодноразово зверталася до народних депутатів і пропонувала їм матеріально-грошову допомогу". Він повідомив, що ставитиме питання виключення її з фракції.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці про чоловіка депутатки Скороход - бізнесмена з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути