вівторок, 18 квітня 2017 15:58

З'явилися нові подробиці у справі Вороненкова

З'явилися нові подробиці у справі Вороненкова
ЗМІ розповіли про можливого спільника вбивці Вороненкова. Фото: Facebook

За 8 днів до вбивства колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова українські правоохоронці затримували можливого спільника вбивці Ярослава Левенця.

Про це написала журналіст Олена Лунькова в блозі на "Цензор.нет".

Можливий напарник Паршова - Ярослав Левенець (саме з ним вбивця Вороненкова зняв житло в Києві за три дні до злочину). За 8 днів до вбивства його затримали на вокзалі Києва.

Його затримали за зберігання зброї в камері схову на вокзалі. 13 березня під час інкасації камер з перевищеним терміном зберігання знайшли рюкзак, в якому виявили бінокль, револьвер (7 патронів 7,62-міліметрового калібру) і пістолет без номерів (6 патронів 5,45-міліметрового калібру), а також глушник і сірі спортивні штани.

За цими речами і прийшов Левенець. За його словами, привіз зброю з АТО для самозахисту.

"Його дійсно затримали, але вже через кілька годин відпустили. І лише в день вбивства Вороненкова повідомили про підозру по статті 263 "незаконне поводження зі зброєю". На наступний день оголосили в розшук", - пише Лунькова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдова Вороненкова на Великдень вдягла вишиванку

Колишнього депутата російської Держ­думи Дениса Вороненкова вбили біля столичного готелю "Прем'єр Палац" 23 березня. Йшов у супроводі охоронця. Дорогою їх наздогнав 28-річний Павло Паршов. Наблизився зі спини впритул і почав стріляти.

Паршов народився у Севастополі. Жив у Дніпрі. Був агентом російських спецслужб. У лютому 2015-го його відправили в Україну. Мав завдання влаштуватися до Національної гвардії. Прослужив майже 14 місяців, у боях участі не брав. Був звільнений торік у серпні.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися нові подробиці у справі Вороненкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути