пʼятниця, 11 січня 2019 11:56

З'явилися нові подробиці про британський паспорт Насірова

З'явилися нові подробиці про британський паспорт Насірова
Велика Британія підтвердила наявність паспорту у Романа Насірова. Фото: УНІАН

Лист-відповідь посольства Великої Британії на запит щодо наявності у Романа Насірова подвійного громадянства був складений на території України та не потребував легалізації як офіційний документ.

Про апеляційну заяву Кабінету міністрів і Державної фіскальної служби на рішення про поновлення Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби пише "Дзеркало тижня"

У скарзі вказується, що посольство підтвердило наявність у Насірова британського паспорту з 2012-го, а сам лист-відповідь за підписом міжнародного офіцера зв'язку Національного кримінального агентства Великої Британії Патріка Торкингтона від 11 січня 2017-го був складений на території України, та відповідно до міжнародної Конвенції, що скасовує вимогу легалізації документів, додатковому підтвердженню не підлягав.

Також в апеляційній скарзі йдеться, що суд не затребував оригіналу документу у Міністерства фінансів і відразу піддав сумніву його достовірність, чим порушив норми процесуального права.

Таким чином Кабінет міністрів і Державна фіскальна служба вимагають скасувати рішення Окружного адміністративного суду Києва від 11 грудня 2018-го за позовом Насірова про поновлення його на посаді голови ДФС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд вирішив долю позову Насірова проти лікаря, який його викрив

11 грудня Окружний адмінсуд Києва поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби та постановив компенсувати йому суму зарплати за період "вимушеного прогулу".

Насіров заявив, що планує знову очолювати ДФС.

Кабмін звільнив Насірова 31 січня. Суд відсторонив його від посади ще у березні 2017-го. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні.

Слідство вважає, що він протягом 2015-2016-х, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку виносити безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Зараз ви читаєте новину «З'явилися нові подробиці про британський паспорт Насірова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути