Ексклюзиви
вівторок, 22 лютого 2011 09:32

Зять голови Верховного суду сидів у "камері смертників"

Зять голови Верховного суду сидів у "камері смертників"

Колишній заступник міністра юстиції Євген Корнійчук утримувався в камері для осіб, які засуджені до пожиттєвого ув'язнення.

"У СІЗО мені згадалися слова Нельсона Мандели, який провів півжиття у в'язниці. Він говорив, що рівень демократії в державі визначається його ставленням до в'язнів. Стосовно ув'язнених у нас зараз діє законодавство 1937 року! Його давно необхідно було міняти. Багато СІЗО взагалі не відповідають стандартам, деякі з них взагалі були побудовані при Катерині II", - підкреслив екс-заступник міністра, додавши, що не знімає з себе вини за такий стан речей.

За словами екс-чиновника, він утримувався в одному блоці з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценко.

"Наші камери знаходилися через одну. Перестукуватися ми не могли, але бачилися в коридорі. Ми містилися в блоці з максимальним рівнем безпеки. Як людина, який курирував у міністерстві пенітенціарну систему, оперую саме цим терміном -" максимальний рівень безпеки ".

Як пояснив екс-чиновник, такий рівень безпеки "застосуємо до тих людей, які відбувають довічне ув'язнення".

Раніше повідомлялося, що у "камері смертників" сидить екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Однак згодом МВС спростувало цю інформацію.

Корнійчука звільнили з-під варти невдовзі після зустрічі президента Віктора Януковича з головою Верховного суду Василем Онопенком.

Зараз ви читаєте новину «Зять голови Верховного суду сидів у "камері смертників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути