середа, 09 лютого 2011 16:22

Генпрокуратура продовжує "полювання" на чиновників Тимошенко

Генпрокуратура продовжує "полювання" на чиновників Тимошенко

4 лютого був узятий під варту колишній заступник начальника Департаменту матеріально-технічного забезпечення Міністерства надзвичайних ситуацій.

За інформацією газети Дело, Генпрокуратура обвинувачує його в перевищенні службових повноважень при організації ним закупівлі реанімобілів для МНС, що призвело до завдання збитків державі на суму близько 15 млн. грн.

У 2009 році МНС придбав 27 реанімобілів "Renault Master" у приватної компанії "Лакшмі-Авто" за ціною нібито в три рази вищою, ніж становить їхня ринкова вартість.

У листопаді 2007 року був оголошений тендер на закупівлю 27 реанімобілів і медобладнання неонатологічних відділень за держпрограмою "Репродуктивне здоров'я нації". Перемогла в ньому компанія "ІСС Україна", запропонувавши найменшу ціну – 12,3 млн. грн. за 27 машин.

Через два місяці підприємство Legal Busines Consultans LTD (Великобританія) доставило "ІСС Україна" ці машини й вони одразу були передані на зберігання в ГП "Укрмедпостач".

Однак у 2008 році робоча група Міністерства охорони здоров'я вирішила перевірити відповідність поставлених автомобілів медико-технічним вимогам і умовам договору.

В результаті перевірки з'ясувалося, що жоден із 27 реанімобілів "Renault Master" не відповідає вимогам і не може бути прийнятим в експлуатацію.

На думку слідства, директор "ІСС Україна" хорват Желько Гранатір не збирався повертати вже перераховані його фірмі гроші – й у травні 2009 року створив одноденку "Євроспецтранс". Їй були передані зобов'язання з поставки машин МНС. 27 авто "Renault Master" хорват вніс у статутний фонд підприємства. Потім "Євроспецтранс" передав повноваження з реалізації цих машин фірмі ТОВ "Лакшмі-Авто".

З початку жовтня 2009 року МНС оголосило тендер на закупівлю 27 санітарних автомобілів. Брали участь 4 фірми: ТОВ "ІСС Україна", ТОВ "Емердженсія 2000", ТОВ "Лакшмі-Авто" і ТОВ "Інтехсервіс". Найнижчу ціну в розмірі 799 тис. грн. за автомобіль запропонувало ТОВ "Лакшмі-Авто". Воно й стала постачальником.

Сторони уклали договір поставки на загальну суму 21, 573 млн. грн. При цьому зазначається, що вартість кожної машини ще три роки тому становила 242 тисячі гривень.

Як зазначається в судових матеріалах у цій справі, "посадові особи МНС, з метою привласнення бюджетних коштів, вступивши між собою, службовими особами "Лакшмі-Авто" й іншими невстановленими особами в злочинну змову, привласнили кошти на загальну суму 14,526 млн. грн.".

За інформацією слідства, протягом 2007-2009 років службові особи Міністерства охорони здоров'я, ГП "Укрмедпостач", ТОВ "ІСС Україна", ТОВ "Євроспецтранс", МНС, ТОВ "Лакшмі-Авто" разом із іншими особами заволоділи коштами держбюджету на загальну суму понад 26 млн. грн.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура продовжує "полювання" на чиновників Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути