Ексклюзиви
понеділок, 02 травня 2022 12:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Звірства в Бучі: Зеленський розповів, що відчував після подій на Київщині

Звірства в Бучі: Зеленський розповів, що відчував після подій на Київщині
Світ побачив страшну й трагічну картину, коли ворог відійшов з Київщини. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів, що відчував, коли дізнався про всі звірства росіян у Бучі та поїхав туди особисто.

Світ побачив страшну й трагічну картину, коли ворог відійшов з Київщини, заявив він у інтерв'ю австралійському телеканалу Nine Network.

"Я відчував біль, ненависть та бажання помсти. Це були перші відчуття. А потім спадає ця зла емоція, яка була абсолютно реальна і яку я не приховую. Наступним етапом було нерозуміння дій росіян, які не лише катували та вбивали людей, але й не забирали, не рятували своїх побратимів. Я не розумію, як можна так ставитись до людей, в цілому до людства. Як можна було так чинити? Як можна було закатувати таку кількість людей? До чого тут цивільні, якщо ти вважаєш ворогом військових", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував інформацію про 10 замахів на своє життя

Президент України нагадав, що Росія і диктатор Володимир Путін завжди акцентували увагу на тому, що все те, що відбувається в Україні, - військова спецоперація.

"Якщо спецоперація точно не проти мирних людей. Про це Росія говорила всьому світу. Якщо ви це робите проти військових, і знайшли в собі сили це робити так - відрубуючи їм кінцівки та голови були, то чому таке ж ставлення і до цивільних? Тоді вже я зрозумів, що відбувається насправді. Знищення народу України", - пояснив Зеленський.

В інтерв'ю польським ЗМІ президент повідомив про чергове масове поховання близько 900 цивільних осіб у Київській області на території, яка була під тимчасовим контролем окупантів у березні.

Зараз ви читаєте новину «Звірства в Бучі: Зеленський розповів, що відчував після подій на Київщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути