середа, 29 травня 2013 14:19

Звинуваченням "Свободи" у неонацизмі влада хоче заговорити свою причетність до бійок 18 травня - нардеп

Звинуваченням "Свободи" у неонацизмі влада хоче заговорити свою причетність до бійок 18 травня - нардеп
Іллєнко у черговий раз наголосив, що "Свобода" не є неонацистською організацією. Фото: ua.golos.ua

Аби "забалакати" тему причетності до організації провокацій під час мітингу в Києві 18 травня, сьогодні влада влаштовує прес-заходи, на яких звинувачує "Свободу" у неонацизмі і фашизмі.

Так народний депутат від фракції "Свобода" Андрій Іллєнко прокоментував Gazeta.ua заяви активістів на прес-конференції у Києві щодо підготовки "Свободою" бойовиків для участі в мітингах.

"У "Свободі" немає ніяких бойовиків і ніхто нікого не готує ні до яких там вуличних акцій чи ще до чогось такого, - говорить нардеп. - Ми діємо у рамках чинного законодавства, ніяких звоєнізованих організацій не створюємо і ніяку підготовку бойовиків не ведемо. Це все маячня. Що стосується якихось так званих неонацистських організацій, то це так само не відповідає дійсності. Бо "Свобода" не є неонацистською організацією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не є антисемітами, адже виступаємо за своє, а не проти когось" - Мірошниченко

Іллєнко пояснив, для чого організовують і проводять подібні прес-заходи.

"Очевидно, що є замовлення влади зараз якомога більше заговорити тему, розмити її. І, власне, відволікти від головного, що 18 травня саме влада влаштувала ці провокації, бійки і напад на журналістів. Що саме влада найняла цих бойовиків на чолі з Вадіком Румином тощо. Аби цю тему забалакати, сьогодні такі прес-заходи і влаштовуються. Це ж очевидно, що вони відпрацьовують ті вкладення, які в них роблять. Їхні заяви просто смішні всім людям, які хоч трохи знають, що таке "Свобода" у дійсності, а не з тих "страшилок", які розповсюджуються провладними силами", - підкреслив "свободівець".

Зараз ви читаєте новину «Звинуваченням "Свободи" у неонацизмі влада хоче заговорити свою причетність до бійок 18 травня - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

212

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути