неділя, 25 лютого 2018 13:46

Звинувачення Труханова безпідставні: погляд експерта

Звинувачення Труханова безпідставні: погляд експерта
Експерт Єлена Дьяченко прокоментувала судову справу Генадія Труханова. Фото: Facenews

Політичний експерт Олена Дьяченко в ефірі телеканалу NewsOne акцентувала увагу на той факт, що в кримінальній справі, яке НАБУ і САП намагаються інкримінувати міському голові Одеси Геннадію Труханову, немає складу злочину. З однієї простої причини - рішення про придбання будівлі колишнього заводу "Краян" для потреб міста приймали колективно депутати Одеської міської ради. А Геннадій Труханов, як міський голова, був зобов'язаний підписати дане колегіальне рішення депутатського корпусу. В даному випадку Геннадій Труханов не є суб'єктом злочину, оскільки це було колективне рішення депутатського корпусу, а поради, згідно із законом не можуть бутисуб'єктами злочину. Тому в справі Труханова немає складу злочину

Олена Дьяченко підкреслила, що це рішення приймали депутати, що представляють в міськраді різні політичні сили, які домоглися певного консенсусу у вирішенні питань місцевого самоврядування.

"Геннадія Труханова обрали одесити. Також одесити обрали і міську рада. Тобто вони довірили цим людям вирішувати головні питання життєзабезпечення міста. В цьому і є демократія: народ делегує певним людям повноваження для вирішення нагальних проблем. Місцева рада за законом сама вирішує, куди витратити гроші городян: побудувати школу, або прокласти дороги, купити будинок і тд. Ситуація, що склалася - загроза для всього місцевого самоврядування. За допомогою надуманих кримінальних справ влада волю народу намагається нівелювати ", - зазначила експерт.

Олена Дьяченко зазначила, що весь цей судовий розгляд буде тягнутися до виборів.

Адже президентська політична сила з великою тривогою готуватися до дострокових парламентських виборів.

"Вони мають великі амбіції, але дуже низький електоральні перспективи. Але у них є механізм впливу на місцеве самоврядування - правоохоронні органи. Тому вони таким чином вступають в комунікацію з представниками місцевого самоврядування та з регіональними елітами. Виходить, вони намагаються на такому рівні політичної культури комунікувати з суспільством. Використовувати свій доступ до правоохоронних органів, щоб залякати ", - підкреслила Олена Дьяченко.

На її думку, Геннадій Труханов, як і мери інших великих міст, це не тільки господарники, а й успішні політики, які мають високий рейтинг, і які своїм авторитетом можуть істотно впливати на виборчий процес. Тому "справа Труханова" - це попередження для всіх мерів великих міст напередодні виборів. І в цьому Геннадій Труханов не самотній. Експерт перерахувала "гучні" справи, які по-тихому розсипалися, інкриміновані мерам Харкова, Запоріжжя, Кривого Рогу.

Екперт зазначила, що в цій справі не слід забувати і економічну складову.

"Бюджет Одеси в період кампанії по створенню місцевих територіальних громад, а це великі надходження від підприємств і підприємців, - це досить ласий шматок. Тому дана кримінальна справа на мові політтехнологів звучить як" постановка в переговорну позицію ", - заявила Олена Дьяченко.

Політичний експерт зазначила, що даний судовий розгляд - довгограюче уявлення з перспективою проходження всіх інстанцій не тільки в нашій країні, а й міжнародних судів. Також "справу Труханова" - стане хорошим індикатором роботи судів: наскільки українські суди можуть приймати законні, а не політичні рішення, покаже ступінь незалежності вітчизняної Феміди.

Пише інформаційний портал Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Звинувачення Труханова безпідставні: погляд експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути