понеділок, 04 квітня 2011 22:10

Звинувачених у нападах 11 вересня буде судити військовий суд в Гуантанамо

Звинувачених у нападах 11 вересня буде судити військовий суд в Гуантанамо

Халід Шейх Мохаммед, передбачуваний організатор нападів на Нью-Йорк і Вашингтон 11 вересня 2001 року, постане перед військовою комісією суддів у таборі Гуантанамо на Кубі. Як повідомляють американські ЗМІ разом з ним у Гуантанамо судитимуть ще чотирьох передбачуваних помічників.

Офіційне оголошення з цього приводу генеральний прокурор США Ерік Холдер зробить вже в найближчі години.

Раніше адміністрація Барака Обами планувала направити справу Халіда Шейха Мохаммеда в цивільний суд, однак потім змінила своє рішення, яке піддалося широкої громадській критиці.

У грудні минулого року Палата представників американського Конгресу ухвалила законопроект, що забороняє перевозити на територію США людей, що містяться в таборі Гуантанамо на Кубі, в тому числі і для того, щоб їх судили цивільні суди. Наразі у в'язниці перебуває 172 в'язня.

Нагадаємо, в березні минулого року лідер міжнародної терористичної організації Аль-Каїда Усама бін Ладен виступив з черговим зверненням до американців, в якому пообіцяв вбивати всіх громадян США, які потраплять у полон до його бойовиків, якщо у Вашингтоні буде прийнято рішення про страту Халіда Шейха Мохаммеда .

Зараз ви читаєте новину «Звинувачених у нападах 11 вересня буде судити військовий суд в Гуантанамо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути