Ексклюзиви
пʼятниця, 04 серпня 2023 18:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Звідки виходила Росія – нам то по цимбалах. Будемо рухати кораблі з зерном – Данілов

Звідки виходила Росія – нам то по цимбалах. Будемо рухати кораблі з зерном – Данілов
З Росією не було ніякої "угоди", сказав секретар РНБО України Олексій Данілов. Фото: Facebook.com/rnbou

Україна продовжить робити все від неї залежне, щоб забезпечити світ продовольством попри погрози держави-терориста Російської Федерації.

З РФ не було ніякої "угоди", і звідки вони виходила – "по цимбалах". Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов Данілов в радіоефірі, повідомила "Українська правда".

Відбулося вже 97-ме засідання Ставки верховного головнокомандувача від початку повномасштабної війни. Нинішнє засідання було доволі тривалим – майже три години, сказав секретар РНБО.

Одним із ключових питань було постачання зерна світу, яке Україна тримає на контролі і не збирається зупинятися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканці почали розуміти, що голодом морить їх Росія

Данілов наголосив, що з РФ не було ніякої "угоди".

Були домовленості з Організацією Об'єднаних Націй, яка безпосередньо, згідно зі статуом, відповідає за певні процеси. І були певні угоди з Туреччиною, яка має вихід у Чорне море.

"Звідки виходила Росія – нам то по цимбалах, тому що ми з ними ніяких відносин з цього приводу не мали. Ми будемо робити те, що вважаємо за необхідне, будемо рухати кораблі з зерном туди, куди вважаємо за потрібне, і ні в кого питати дозволу не збираємось", – сказав секретар РНБО.

"Те, що країна-терорист тероризує не тільки нашу країну, а й увесь світ, це більше питання до світу: до якої межі вони будуть терпіти ці витребеньки, які робить РФ. Чи то залітаючи на територію країни НАТО, Польщі, спільно з білорусами, чи атакуючи порти Ізмаїла, які знаходяться фактично на кордоні Румунії (так само країни НАТО). Коли в них терпець урветься, нам складно сказати. Але ми точно будемо робити все від нас залежне, щоб наша їжа була доступна світу", – заявив Данілов.

Минулого понеділка у Кремлі заявили, що РФ відмовляються продовжувати дію "зернової угоди". Перед цим росіяни блокували судна, що прямували до українських портів під завантаження.

Президент України Володимир Зеленський надіслав листи президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану і генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу з пропозицією продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі.

Зараз ви читаєте новину «Звідки виходила Росія – нам то по цимбалах. Будемо рухати кораблі з зерном – Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути