понеділок, 11 листопада 2013 10:56

Звернення лідера Європейської партії України Миколи Катеринчука до Президента України та лідерів партій, представлених у Верховній Раді

Останній парламентський день через перманентне політичне протистояння вкотре підтвердив нездатність чинного складу Верховної Ради України ухвалювати життєво необхідні для країни рішення: питання Юлії Тимошенко підвісили в повітрі, а євроінтеграційні законопроекти поклали в довгий ящик. Іншого пояснення результатів п'ятничного голосування в парламенті підібрати неможливо. Підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті фактично поставлено під загрозу зриву, в першу чергу через позицію провладної більшості. Відтак звертаюся до Президента України застосувати весь свій вплив на Партію регіонів для розблокування процесу наближення до Європи і виконання принципових вимог Євросоюзу, які підтримують більшість українців. Ваші заяви про безальтернативність європейського вибору України є серйозним підґрунтям досягнення взаєморозуміння з депутатами своєї партії напередодні доленосного для усіє України рішення.
Окремо звертаюсь до своїх колег, народних депутатів різних політичних партій, незалежно від їх політичної спрямованості: Верховна Рада України ІІ-го скликання увійшла в історію прийняттям Конституції України. Наш склад Верховної Ради VII-го скликання вперше за багато років також має шанс увійти в історію, розблокувавши рух України до Євросоюзу. З метою забезпечення європейського майбутнього нашої країни, усвідомлюючи виключну драматичність сьогоднішнього моменту, закликаю всі політичні сили, представлені у парламенті, відмовитись від протистояння.
Я закликаю вас, шановні колеги, усвідомити цей момент і відмовитись від політичних суперечок і взаємних образ. Інтереси держави вищі за вузькопартійні вигоди чи дрібні поразки. Нам потрібно зібратися на позачергову сесію ще до звіту комісії Кокса-Кваснєвського, аби вирішити ключову проблему, яка стала на перешкоді нашого шляху до Європи.

Зараз ви читаєте новину «Звернення лідера Європейської партії України Миколи Катеринчука до Президента України та лідерів партій, представлених у Верховній Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути