вівторок, 16 травня 2006 15:11

Зварич пояснив, чому "Наша Україна" призупиняє коаліційні переговори

У вівторок, 16 травня, блок "Наша Україна" призупинив проведення переговорів про створення коаліції у Верховній Раді.

- Вчора на переговорах з нашими партнерами - БЮТ і СПУ - я заявив про те, що в зв"язку з необережними заявами і з боку Юлії Тимошенко, і з боку Олександра Мороза, "Наша Україна" змушена призупинити свою участь у переговорному процесі, - заявив керівник юридичного департаменту "Нашої України" Роман Зварич.

- Як ви пам"ятаєте, - зауважив він, - два тижні тому Юлія Володимирівна заявила, що оскільки, мовляв, у розпорядженні "Нашої України посада Президента, то прем"єром має бути представник БЮТ, а спікером Верховної Ради має стати представник СПУ.

"Відверто кажучи, тоді я сприйняв ці заяви як невдалий жарт, - сказав Роман Зварич. - Але згодом Юлією Володимирівною була зроблена ще одна заява, в якій вона категорично заявила, що саме такий розподіл - їхня ультимативна умова участі у коаліції".

Зварич заявив, що "безглуздо стверджувати, що посада Президента якимось чином може вплинути на розподіл посад серед учасників коаліції. Хочу нагадати, що ще до початку виборчого процесу усі політичні сили, у тому числі й БЮТ, наполягали на тому, щоб "Наша Україна" не включала Президента до свого списку. Протягом виборчої кампанії лідерка БЮТ постійно говорила про те, що "Наша Україна" не може узурпувати Ющенка, бо він є Президентом усієї держави, усієї нації. А після виборів - зі слів Юлії Володимирівни - Віктор Андрійович раптом став Президентом "Нашої України".

Тому, заявив Зварич, "БЮТ повинна або спростувати свої заяви, які стосуються Президента та "Нашої України", або публічно заявити, що таке бачення розподілу ключових посад у державі - їхня ультимативна вимога, яку вони висуватимуть під час коаліційних переговорів".

- А ультиматумів "Наша Україна" не сприймає, - зауважив керівник юридичного департаменту блоку.

Представник Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов заявив, що позиція "Нашої України" щодо припинення переговорного процесу про створення демократичної коаліції є "винятково деструктивною". Він зазначив, що "це, безумовно, досить сильний удар по темпах формування коаліції". Представник БЮТ вважає, що це свідчить "про реальні наміри всіх потенційних учасників коаліції".

За словами Турчинова, це також свідчить про те, що "Наша Україна" веде переговори "не тільки з БЮТ і СПУ".

Напередодні перший секретар політради Соцпартії Йосип Вінський заявив про те, що Блок Юлії Тимошенко, "Наша Україна" і СПУ погодили текст проекту коаліційної угоди. Він уточнив, що проект не конкретизує прізвища претендентів на державні посади, а тільки визначає процедуру кадрових призначень. За проектом, БЮТ одержить 50% пакету посад, одну сьому пакету одержить СПУ.

- Все інше - "Наша Україна", - повідомив перший секретар політради СПУ, пише Кореспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Зварич пояснив, чому "Наша Україна" призупиняє коаліційні переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути