четвер, 19 серпня 2021 11:26

Зустріч Зеленського й Байдена перенесли

Зустріч Зеленського й Байдена перенесли
Зеленський і Байден зустрінуться 31 серпня у Вашингтоні. Фото: pravda.com.ua

Зустріч президента України Володимира Зеленського й президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена переноситься. У Вашингтоні вони зустрінуться 31 серпня.

"Ми домовилися зі Сполученими Штатами про перенесення дати на один день. Це через те, що формат зустрічі президентів розширили, і тепер буде не лише зустріч делегацій, але й розмова віч-на-віч", - про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у США відвідає не тільки Вашингтон

Офіс президента оприлюднив "дорожню карту" перед візитом Зеленського до Байдена. Мета документа - реалізація стратегічного партнерства України та США.

"Дорожня карта" містить конкретні пропозиції щодо співпраці України зі США на наступні два роки. Це пропозиції про галузі безпеки й оборони, політики й дипломатії, енергетики, економіки тощо. Документ порушує і питання в'їзду й виїзду українців та американців до країн-партнерів, питання верховенства права та внутрішніх реформ, із якими США допомагають Україні.

4 серпня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та глава Офіса президента Андрій Єрмак приїхали у Вашингтон, щоб підготувати офіційний візит президента Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Зеленського й Байдена перенесли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути