Ексклюзиви
четвер, 10 вересня 2009 09:00

Зустріч Президентів засвідчила стратегічність відносин між Україною та Польщею - І.Васюник

Зустріч Президентів засвідчила стратегічність відносин між Україною та Польщею - І.Васюник

З політичної точки зору зустріч двох Президентів підтвердила стратегічність відносин між Україною та Польщею. Про це повідомив Віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник в ексклюзивному коментарі Інформаційному центру "Україна-2012" за підсумками візиту до Польщі.

"Президент Республіки Польща наголосив на пріоритетній позиції щодо європейської перспективи України, зокрема інтеграцію нашої країни в європейській простір, Євросоюз і НАТО. Ця позиція була дуже кристалізована – пан Качинський підкреслив, що це буде визначати в кінець-кінців перспективність політики кооперації, а не домінування в Європі," – сказав урядовець.

Також за словами І.Васюника у Перемишлі відбулася непересічна подія.

"3 вересня щасливо закінчилась історія, що тривала десятками років, - нашій громаді був офіційно переданий "Українській дім". Я вважаю, що це відновлення історичної справедливості, адже будинок завжди належав українцям Перемишля, " – уточнив Віце-прем"єр.

"Звісно ж були дискусії з приводу питань, які потрібно узгодити у майбутньому. Зокрема, українська сторона поставила питання щодо повного облаштування ряду меморіальних військових кладовищ на території Польщі. Польська сторона також підіймала подібне питання, але Україна вже виконала прохання сусідів і зняла всі обмеження на встановлення меморіального знаку пам"яті полеглих поляків у часи тоталітаризму в Биківні," – наголосив Віце-прем"єр.

За словами Віце-прем"єра, одним з центральних питань була підготовка до спільного масштабного проекту – Євро-2012.

"У виконанні програм України та Польщі був відзначений прогрес. Польська сторона отримала позитивні сигнали після відкриття "Донбас-арени", яке відбулося 29 серпня, а головне – після нещодавніх відвідин України директором турніру "Євро-2012" Мартіном Калленом, якій відзначив позитивну динаміку підготовки українських міст до Чемпіонату Європи. Наша делегація відвідала будівництво Національного стадіону в Варшаві. Ми пересвідчились, що роботи на цьому масштабному будівництві йдуть за графіком. Українська сторона висловила задоволення прогресом підготовки Польщі до Євро-2012," – сказав І.Васюник.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Президентів засвідчила стратегічність відносин між Україною та Польщею - І.Васюник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути