пʼятниця, 23 квітня 2021 23:39

Зустріч на Донбасі. У Зеленського відповіли на пропозицію Козака

Зустріч на Донбасі. У Зеленського відповіли на пропозицію Козака
В Офісі Зеленського відреагували на пропозицію Кремля. Фото: Укрінформ

Пропозиція Володимира Зеленського зустрітись з Володимиром Путіним на Донбасі та ідея Дмитра Козака провести зустріч радників "нормандської четвірки" на лінії розмежування абсолютно відрізняються.

"Давайте розділяти два різних процеси. Є ідея, ініціатива, пропозиція президента Володимира Зеленського, яка до речі вже підтримана паном Путіним, про прямий міжпрезидентський діалог. Аби, по-перше, зняти суттєву напругу, а, по-друге, вийти зі свого роду стагнації по темі Донбасу. В свою чергу Дмитро Козак запропонував абсолютно інше, безвідносно до президентських ініціатив - провести на Донбасі переговори із залученням представників Німеччини, Франції, України, Росії та тих, кого російська сторона вважає представниками ОРДЛО", прокоментував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

В ОП вважають, що ідея Козака може "розмити ідею переговорів як таких" та "позбавити сенсу існуючі формати, їхні напрацювання". Щодо залучення до перемовин представників терористичних угруповань, які самостійно нічого не вирішують, "зробило би вже на старті такі переговори неконструктивними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виключає перемовини з ватажками ЛДНР - Арестович

Водночас, пропозицію Козака можна розглянути і опрацювати на рівні Тристоронньої контактної групи.

"Але фундаментальна пропозиція президента України організувати переговори з президентом Росії – на українському Донбасі чи в іншому місці – може створити такий рівень діалогу, який, по-перше, буде взаємодіяти з усіма іншими лініями переговорів, а по-друге – активізує сам процес, зробить його справді змістовним. Саме ця пропозиця є максимально конструктивною", – заявив Подоляк.

Представник Кремля Дмитро Козак в своєму листі запропонував радникам країн нормандського формату до 27 квітня зустрітися на Донбасі і обговорити питання перемир'я.

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітись із російським президентом Володимиром Путіним "у будь-якій точці українського Донбасу" та запевнив, що Україна не боїться Росії.

Путін натомість запропонував зустрітися Зеленському в Москві "в будь-який зручний час", але відмовився обговорювати проблему Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч на Донбасі. У Зеленського відповіли на пропозицію Козака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути