середа, 09 березня 2022 17:35

Журналісти знайшли, де перечікують війну українські олігархи

Журналісти знайшли, де перечікують війну українські олігархи
Ігор Коломойський з початку війни перебуває в Україні. Більшість літаків, які використовували представники неформальної групи "Приват", на момент закриття Україною неба залишились у аеропортах Києва та Дніпра. Фото: УНІАН

Найзаможніші українські бізнесмени Ігор Коломойський, Віктор Пінчук, Рінат Ахметов, Вадим Новинський мали кілька годин, аби виїхати з України після зустрічі з президентом 23 лютого. Не всі скористалися цією можливістю. Де вони зараз перебувають і чим зайняті, повідомляє "Українська правда".

"23 лютого о 18.00 президент зібрав олігархів у себе в Офісі. До оголошення Путіним війни та початку наступу російської армії залишалося одинадцять годин.

Для олігархів ця зустріч була неабиякою небезпекою, бо закінчилась вона близько 20.00, а вже о другій ночі Україна закрила небо для цивільної авіації. Тобто поїхати з країни треба було встигнути. Поїхали не всі. Дехто з олігархів і досі залишається в країні. Дехто навіть у Києві. А дехто полетів одразу після зустрічі у Офісі президента", - йдеться у публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Переговори з Росією потрібні Україні для кількох цілей" - дипломат

За інформацією джерел видання, бізнесмен Віктор Пінчук залишив країну після зустрічі в Офісі президента. Журналісти звернулися до його пресслужби з питаннями: де перебуває олігарх, та кого евакуйовував його літак. Але відповіді не отримали.

Ігор Коломойський з початку війни, як і майже всі три останні роки, перебуває в Україні. Він фігурує у розслідуванні американської ФБР стосовно можливого виведення коштів з Приватбанку, а тому не залишає країну, щоб не бути екстрадованим до США. Більшість літаків, які використовували представники неформальної групи "Приват", відповідно до даних публічних онлайн радарів, на момент закриття Україною неба залишились у аеропортах Києва та Дніпра. Коломойський у коментарі УП підтвердив, що перебуває в Україні.

Рінат Ахметов прилетів в Україну 23 лютого за декілька годин до зустрічі з президентом. У пресслужбі бізнесмена повідомили, що він в Україні. Цю інформацію підтверджували і джерела "УП".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін посилає сигнали Зеленському" - експерт

Депутат та бізнесмен Вадим Новинський увечері 21 лютого прилетів з Санкт-Петербурга до Києва. Він відвідав Офіс президента. А о 2:15, тобто за три години до наступу російських військ на територію України, його літак полетів до аеропорту міста Кошице, Словаччина. Новинський у коментарі УП заявив, що перебуває у Києві. Також він повідомив, що за декілька годин до початку нападу Росії до нього у Київ прилетіла дружина.

Дмитро Фірташ з 2014 року вимушено перебуває в Австрії. А от літак, який належить бізнес-структурам Фірташа, 6 березня прилетів до Угорщини. Далі полетів на Кіпр. І з Кіпру повернувся до Відня, де і мешкає олігарх.

Кабмін запустив програму евакуації приватних підприємств з зони бойових дій у західні області. Пріоритет надаватимуть тим, хто виробляє товари першої необхідності. переміщення відбуватиметься коштом держави.

Близько 56% компаній-членів Європейської бізнес-асоціації повідомили, що не працюють на період воєнних дій. Про це йдеться у результатах опитування EBA, до складу якої входить понад 1000 українських компаній та підприємств з іноземним капіталом.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти знайшли, де перечікують війну українські олігархи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути