пʼятниця, 04 червня 2021 11:21

Журналісти розповіли про бізнес сина Януковича в Росії

Фірма з орбіти сина позбавленого звання президента, втікача Віктора Януковича Олександра володіє частиною бізнес-центру Atlantic у Москві та земельної ділянки під ним. Про це повідомили журналісти "Схеми: корупція в деталях".

У російському реєстрі нерухомості власницею 14% частки земельної ділянки, на якій розташований бізнес-центр, та відповідної частки самої будівлі є компанія "Прайд-М". ЇЇ керівник – Олександр Єрмольчук.

Особа з таким іменем та прізвищем щонайменше в період 2012-2013 років очолювала два українські акціонерні товариства – "Мако Холдінг" і "Маринсерві". Бенефіціаром цих підприємств, відповідно до українського реєстру юридичних осіб, був Олександр Янукович.

 

За адресою бізнес-центру Atlantic також прописана інша фірма, "Восточний альянс", якою володіє Едуард Слинько.

Журналісти з'ясували, що особа з таким іменем і прізвищем раніше обіймала керівну посаду в українській корпорації "МЕНЕДЖМЕНТ АССЕТС КОМПАНІ". Бенефіціаром цієї корпорації через "Мако Холдінг" також був син Януковича.

 

Бізнес-центр Atlantic побудований 2014-го і розташований неподалік Київського вокзалу. Від будівлі до Кремля - 15 хв автомобілем. Орендна ставка на рік у цьому бізнес-центрі, за даними російських сайтів з оренди нерухомості, становить близько $600 за кв.м. Також у цьому бізнес-центрі орендують офіс структури російської компанії "Роснефть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення одіозного "регіонала" Левченка: з'явилися нові подробиці

Раніше було відомо про іншу російську нерухомість, пов'язану з Олександром Януковичем. 2014 року, після виїзду в Росію, він заснував дві компанії – "Арсенал-Інвест" та "Арсенал Істейт".

У російському реєстрі юридичних осіб зазначено, що фірми надають послуги як холдингові компанії, а також у сфері нерухомості та консалтингу. Тоді ж російські ЗМІ повідомляли, що компанії Олександра Януковича займатимуться нерухомістю у комплексі споруд заводу "Арсенал" у Санкт-Петербурзі.

"Схеми" нагадують: у квітні 2018 року Печерський районний суд міста Києва зняв арешт з рахунків компаній, пов'язаних з Олександром Януковичем.

У квітні цього року Фонд гарантування вкладів ліквідував ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" як юридичну особу. Власником банку був син Януковича. З майже 2 млрд грн, які були на депозитах підставних осіб у банку Олександра Януковича "ВБР" після втечі його батька протягом 2016-2017 років були зняті всі арешти.

Раніше Вищий антикорупційний суд скасував арешт коштів і цінних паперів, які лежали на банківському рахунку в "Промінвестбанк" і належали Олександру Януковичу.

24 січня 2019-го Оболонсь­кий райсуд міста Києва заочно визнав Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни. Його засудили до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти розповіли про бізнес сина Януковича в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути