пʼятниця, 03 квітня 2020 16:09

Журналісти помітили цікаву деталь у "плівках" Єрмака

Журналісти помітили цікаву деталь у "плівках" Єрмака
Автор "плівок Єрмака" фігурує в провадженні МВС як свідок, який давав хабар, пишуть журналісти.

Юрист Дмитро Штанько, який вів приховану зйомку зустрічей брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака Дениса, незадовго до старту відеофіксації потрапив у кримінальне провадження про хабар.

Про це повідомляють журналісти-розслідувачі Bihus.info.

В одному з епізодів чоловік із прихованою камерою надиктовує номер свого мобільного. Перевіривши його, журналісти дізналися, що користується ним Дмитро Штанько. Цей же номер вказаний як контактний у компанії "ФК "Фінгрант", її власником і керівником значиться цей чоловік. Фірма зареєстрована у Києві, займається фінансовим лізингом та кредитуванням.

Як керівник "Фінгранту" Штанько фігурує у судових матеріалах, пишуть журналісти.

Наприкінці липня 2019-го Печерський райсуд міста Києва слухав справу про 168 тис. грн хабаря. Він призначався найімовірніше посадовим особам Фонду гарантування вкладів фізосіб - за підписання договору оренди офісного приміщення між на той момент уже ліквідованим банком "Хрещатик" і "Фінгрантом", а передавав гроші Штанько. При цьому у провадженні він проходить як свідок.

Розслідуванням провадження займалося Головне слідче управління Нацполіції. Обставини справи наштовхують на гіпотезу про те, що Штанько в ній діяв в інтересах слідства, припускає ЗМІ.

Про це говорить не лише його статус свідка, попри дачу хабаря, а й те, що він швидко втратив інтерес до офісу, за оренду якого дав хабар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак запевнив "слуг", що його брат теж ходить на допити

Також журналісти звертають увагу на те, що батько Дмитра Штанька - Олександр - раніше був топ-посадовцем у системі МВС у званні генерал-лейтенанта. Під час однієї із зустрічей Дениса Єрмака згадується ім'я Олександра Штанька. А Дмитро Штанько, який також був присутній на цій зустрічі, підтверджує, що це його батько.

У біографічній довідці про Олександра Штанька згадуються і його сини, в тому числі Дмитро: "Дмитро та Артем - здобули науковий ступінь кандидата юридичних наук і займаються викладацькою та науковою діяльністю в системі МВС України".

29 березня нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака - Дениса, веде переговори щодо працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.

Андрій Єрмак сказав, що на оприлюдненому відео справді його брат, але звинувачення в корупції відкинув.

Гео Лерос подав до НАБУ звернення з "плівками".

1 квітня до нардепа прийшли працівники СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти помітили цікаву деталь у "плівках" Єрмака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути