Ексклюзиви
середа, 16 березня 2022 16:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Журналісти перевірили, чи справді Кадиров в Україні

Журналісти перевірили, чи був лідер чеченських бойовиків Рамзан Кадиров в Україні.

Автор: Getty Images
  Журналісти перевірили, чи був лідер чеченських бойовиків Рамзан Кадиров в Україні
Журналісти перевірили, чи був лідер чеченських бойовиків Рамзан Кадиров в Україні

"Українська правда" перевірила за телефоном глави Чечні і підтвердила, що він не перебував на території Україні протягом останнього тижня. Видання посилається на власні джерела у Службі безпеки України та дані онлайн-сервісів.

Як повідомили журналістам у СБУ, Кадиров використовує два телефонних номери. Відповідно до даних українських мобільних операторів за останні сім днів ці номери голови Чечні не під'єднувались у роумінгу до українських веж зв'язку.

Журналісти спробували дізнатись IP-адресу, країну та місто, де перебуває номер телефону Кадирова, за допомогою публічного онлайн-сервісу.

Автор: pravda.com.ua
  Журналісти спробували дізнатись IP-адресу, країну та місто, де перебуває номер телефону Кадирова, за допомогою публічного онлайн-сервісу
Журналісти спробували дізнатись IP-адресу, країну та місто, де перебуває номер телефону Кадирова, за допомогою публічного онлайн-сервісу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За голову Кадирова дадуть винагороду

"Сервіс генерує посиланя, яке дозволяє виявити місцезнаходження номеру щойно користувач перейде за лінком. При цьому користувач ні про що не здогадується адже за лінком він переходить на звичайний сайт, зазначений у посиланні. Ми написали Кадирову повідомлення у Telegram, представились журналісткою "РИА новости" і додали посилання на статтю саме того дня, коли, зі слів Кадирова, він перебував в Україні та під Києвом. Сервіс виявив таку геолокацію Кадирова: Російська Федерація, місто Грозний", - зазначають в "УП".

Згідно з даними телефону Кадирова, у своїй заяві про нібито перебування під Києвом 13 березня лідер чеченських бойовиків збрехав.

Автор: pravda.com.ua
  Сервіс виявив таку геолокацію Кадирова: Російська Федерація, місто Грозний
Сервіс виявив таку геолокацію Кадирова: Російська Федерація, місто Грозний

Вчора, 15 березня, Кадиров опублікував ролик у Telegram, на якому вже перебуває у Чечні.

13 березня в російських Telegram-каналах повідомили, що голова Чечні перебуває в Україні і зустрівся із чеченськими силовиками, які беруть участь у війні проти України. Пропагандисти опублікували ролик, з якого зробили висновки, що Кадиров перебуває у 7 км від столиці України.

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович відреагував на ці повідомлення.

"Зараз перевіряється інформація правдива чи ні, але є інформація, що вчора його бачили у Грозному (столиці Чечні. – Gazeta.ua). Але за добу можна і під Київ переїхати. Тим не менш, його поява нічого не вирішує. Буде інформація – знищимо. Не встановимо інформацію – знищимо наступного разу", - сказав він.

Кадиров одразу відповів: "Чому "якщо?". Ти не бачив зйомки або я повинен постукати у твої двері?".

Згодом близько опівночі 14 березня у Telegram Кадиров опублікував ролик і заявив, що зняв його в Гостомелі, розташованому за 25 км від української столиці.

"Шкутильгає ваша розвідка. На відео ми в Гостомелі. Днями ми були приблизно за 20 кілометрів від вас, київські нацики, а зараз ще ближче, і здогадайтеся, наскільки близько ми наблизилися. Внесу інтригу: а може, ми вже в Києві і тільки чекаємо потрібної команди?", - додав лідер чеченських бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти перевірили, чи справді Кадиров в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути