Ексклюзиви
пʼятниця, 11 червня 2010 12:48

Журналісти каналу ТВі просять звільнити бізнесмена-есбеушника Хорошковського

Журналісти каналу ТВі просять звільнити бізнесмена-есбеушника Хорошковського

Журналісти телеканалу ТВі вимагають створити незалежну парламентську комісію з розслідування зловживання службовим становищем главою Служби безпеки України, членом Вищої ради юстиції Валерієм Хорошковським і на період розслідування припинити його повноваження.

"Ми вимагаємо створення незалежної парламентської комісії з розслідування зловживанням службовим становищем з боку глави СБУ і члена Вищої ради юстиції Хорошковського в інтересах власного бізнесу; призупинення повноважень Хорошковського на час розслідування на двох цих посадах", - йдеться в заяві колективу ТВi, розміщеному на сайті телеканалу .

Журналісти стверджують, що у Хорошковського "явний конфлікт інтересів, який призводить до використання службового становища в інтересах однієї медіа-групи, яка намагається монополізувати ринок незаконним чином, обманюючи суди".

Представники телеканалу також вимагають громадського контролю за формуванням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з метою недопущення до її складу "лобістів кланових інтересів" та припинення використання судової системи для "знищення незалежного медіапростору" в Україні.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер". Було оскаржено рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 про виділення телеканалу ТВi і "5 каналу" додаткових частот для мовлення.

За підсумками конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення найбільша кількість частот отримали телеканали TBi - 33 частоти і "5 канал" - 26 частот. U.A. Inter Media Group (Київ) виграла 20 частот.

У квітні U.A. Inter Media Group відмовився від частот, вважаючи, що конкурс пройшов з порушеннями. Результати конкурсу оскаржили телекомпанії НТН, Enter Film і Enter Music, що входять у холдинг.

Нинішні частоти, на яких мовить ТВi і "5-й канал", залишаються у них.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Журналісти каналу ТВі просять звільнити бізнесмена-есбеушника Хорошковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути