Ексклюзиви
понеділок, 07 червня 2010 16:04

Зурабов сподівається, що Янукович буде сильним

Зурабов сподівається, що Янукович буде сильним

Пропозиції Росії українській стороні щодо співпраці у різних сферах економіки в умовах економічної кризи обмежені за часом.

Про це заявив посол Росії в Україні Михайло Зурабов, виступаючи в Лівадійському палаці (Ялта) на засіданні міжнародного "круглого столу" на тему: "Україна і Росія: нова взаємодія", передає "Інтерфакс-Україна".

У Росії останніми роками сформувалося достатньо організована система управління, є досить потужні фінансові можливості. Росія вкрай зацікавлена зараз у швидкому стабільному розвитку по модернізаційному шляху, і це єдиний вихід з ситуації, що склалася. На сьогоднішній день всі пропозиції, які росіяни формулюють українським колегам, звичайно ж, мають строго обмежений час", - сказав Зурабов.

"Якщо на ці пропозиції не буде реакції впродовж півроку, року, півтора років, Росія вирішуватиме, на жаль, ці проблеми самостійно - це треба розуміти", - додав дипломат.

Як позитивний приклад економічної співпраці посол РФ навів "харківські угоди" - домовленості щодо Чорноморського флоту і газу.

"Харківські угоди - це можливість дати Україні перевести дух, тому що ті фінансові можливості, які Україна отримала у зв"язку з підписанням харківських угод, дають можливість Україні зайнятися серйозними реформами. Саме з цією логікою діє зараз керівництво України", - вважає Зурабов.

Він також висловив переконання, що для проведення необхідних економічних реформ в Україні має бути сильна влада.

"У моєму розумінні сильна влада - це та, яка може збирати податки. В Україні, я смію стверджувати, це повною мірою не здійснюється. Перш за все, мова йде про великі, часто структуроутворюючі галузі і підприємства.

Якщо дійсно держава проявить свою рівновіддаленість, і ці податки збиратимуться, я вас запевняю, це вплине й на рівень корупції. Це дві тісно пов"язані між собою речі, і будь-яка влада починає саме з цього", - переконаний Зурабов.

Зараз ви читаєте новину «Зурабов сподівається, що Янукович буде сильним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути