четвер, 07 вересня 2023 17:48

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ стали сильніші за "другу армію світу" росіян – генсек НАТО

ЗСУ стали сильніші за "другу армію світу" росіян – генсек НАТО
Генсек НАТО сказав про прогрес Сил оборони України. Фото: Getty Images

Збройні сили України важко, але просуваються вперед, проривають укріплення російських окупантів і звільняють свою землю.

А російська армія, яка раніше вважалася "другою" у світі за потужністю, перетворилася нині у другу в Україні. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Брюсселі, повідомив "Укрінформ".

"Те, що українці повертають землю, означає, що росіяни цю землю втрачають. Ми маємо пам'ятати про початковий пункт: російська армія була колись другою найсильнішою у світі. Нині російська армія є другою по силі в Україні", – сказав Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бачимо гарний прогрес у контрнаступі" – держсекретар США зробив першу заяву під час візиту до України

Українці досягають прогресу у наступі, заявив генсек НАТО.

"Українці досягають прогресу. Ймовірно, не настільки великого, на який ми сподівалися, але вони поступово повертають території, навіть по кількасот метрів на день", – сказав Столтенберг.

Окупанти звели ешелоновані лінії оборони, з траншеями, протитанковими перешкодами, "зубами дракона" і і величезною кількістю мін на полі бою, сказав Столтенберг.

"Це важка боротьба, коли мають бути прорвані оборонні лінії російських сил. Українці просуваються вперед, і це вражає. Вражає мужність, відданість, рішучість українських солдатів, які зробили це можливим", – заявив генсек НАТО.

Він нагадав: коли у лютому минулого року розпочалося повномасштабне вторгнення, численні експерти говорили, що Київ "впаде" за кілька днів, а Україна – упродовж тижнів. Українці довели, що ці експерти помилилися.

"Ті самі експерти зараз дорікають на недостатню швидкість наступу. Реальність в тому, що українці перевищують очікування знову й знову. Ми маємо пам'ятати про нашу відповідальність їх підтримувати. Ми можемо надавати їм поради, але саме українські командири будуть ухвалювати важкі рішення на місцях. Не варто, сидячи тут, у Брюсселі, у штаб-квартирі НАТО або будь-де, говорити їм, як треба воювати. Це їх завдання, вони ризикують своїм життям, а ми лише підтримуємо їх", – заявив Столтенберг.

З початку повномасштабної російської агресії Сили оборони України звільнили від окупантів понад 40 тис. кв. км. території. Це більше, ніж територія Молдови і трохи менше, ніж два Ізраїля, повідомив СтратКом ЗСУ.

Українські війська ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

За 561 день українські воїни знищили понад 266 900 окупантів, 8703 броньовані машини ворога, 4506 танків, 315 літаків і 316 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ стали сильніші за "другу армію світу" росіян – генсек НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути