Ексклюзиви
понеділок, 04 вересня 2023 05:23

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян на півдні, наступні можуть бути слабшими – ISW

ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян на півдні, наступні можуть бути слабшими – ISW
ЗСУ прорвалися крізь першу лінію оборони росіян. Фото: Новинарня

Українські військові у Запорізькій області, швидше за все, прорвали найбільш підготовлену лінію оборони російських окупантів. Наступні можуть бути не такими сильними.

Сили оборони України просунулися до чергової серії підготовлених російських оборонних позицій на певних ділянках у районі Роботине на заході Запорізької облас. Багато російських джерел стверджують, що ці позиції є першим, а не другим оборонним шаром у багатоешелонованій обороніокупантів на Півдні України, таких висновків дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Українські чиновники та російські "воєнкори" використовують різну термінологію для опису тих самих позицій.

У ISW звертають увагу, що ця серія прорваних російських оборонних позицій є системою взаємопов'язаних траншів і бліндажів окупантів, що охороняються протитанковими ровами та щільними мінними полями.

Українські військові чиновники особливо зазначають, що наступаючі на півдні країни сили ЗСУ можуть діяти вільніше в районах з більш рідкісними російськими мінними полями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська відганяють російську артилерію від лінії фронту ‒ ISW

Спікер об'єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявив 3 вересня, що мінні поля поблизу наступної серії російських оборонних позицій менш щільні, ніж початковий оборонний шар, через який просунулися ЗСУ.

ЗСУ розміщують більше техніки в цих районах і перекидають більше техніки та військ до наступного російського оборонного ешелону. Мінні поля, як і раніше, становитимуть значну загрозу.

Штупун додав, що важкі мінні поля змусили операції ЗСУ щодо прориву йти вузькими шляхами – саме це і є метою мінних полів відповідно до російської оборонної доктрини.

Сили оборони тепер можуть мати більше можливостей для вільного маневрування в тактичному тилу прорваної російської оборонної лінії.

В Інституті вивчення війни звертають увагу, що опис російських мінних полів може стосуватися тільки району, що безпосередньо примикає до Роботино, а ЗСУ можуть зіткнутися з дуже щільними мінними полями на певних ділянках наступних рядів російських оборонних позицій.

Українські військові зазначили, що сила наступної серії російських оборонних позицій навколо Роботине, швидше за все, залежатиме від складу сил противника у цьому районі.

Збройні сили України після кількох тижнів кропіткої роботи з розмінування прорвали першу лінію оборони РФ на Запоріжжі.

Тепер українські війська розраховують на швидші успіхи під час форсування другої лінії, оскільки вона слабша, сказав командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Він пояснив, що на будівництво першої лінії оборони Росія витратила 60% свого часу і ресурсів і тільки по 20% ‒ на другу і третю лінії. Адже загарбники не очікували, що українські війська зможуть прорватися через першу лінію.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян на півдні, наступні можуть бути слабшими – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути