субота, 25 грудня 2021 22:06

Жодних дій з боку РФ: у ТКГ оцінили шанси на обмін полоненими до кінця 2021

Жодних дій з боку РФ: у ТКГ оцінили шанси на обмін полоненими до кінця 2021
Є невеликий шанс, що РФ може зробити такий гуманний крок, щоб продемонструвати США готовність до деескалації. Фото: Збруч

Росія не робить жодних дій для обміну полоненими, тож шанси на те, що він відбудеться до кінця року, дуже малі. Про це заявив представник ОРДО у складі української делегації у ТКГ журналіст Сергій Гармаш в ефірі Україна 24 у суботу, 25 грудня.

"Я не бачу жодних дій з боку Російської Федерації, щоб це (обмін ув'язненими особами до кінця року - ред.) могло статися. Більше того, я не бачу зараз інтересу РФ, щоб це могло статися. На жаль, дуже мало шансів", - сказав Гармаш.

За його словами, є невеликий шанс, що Росія може зробити такий гуманний крок, щоб продемонструвати США готовність до деескалації. Цього від Москви вимагає Вашингтон для переговорів між президентами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС спростувало слова Путіна про підготовку Україною наступу на Донбасі

"Але поки що жодних ознак цього я не бачу. Більше того, на останньому засіданні (ТКГ-ред.) вони (російська сторона - ред.) ще раз наголосили, що обмін відбудеться після повного комплексного політичного врегулювання конфлікту", - підсумував Гармаш.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Росія нарощує війська й техніку на кордоні й хоче далі просунутися на територію України. Країна-агресор перекинула до українського кордону майже 100 тис. військових.

Зараз ви читаєте новину «Жодних дій з боку РФ: у ТКГ оцінили шанси на обмін полоненими до кінця 2021». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути