понеділок, 09 листопада 2020 14:19

ЗНО без української літератури: під стінами Кабміну вимагали відставки Шкарлета
5

Під стінами Кабміну відбувся пікет "Геть кремлівські пазурі від української літератури" з вимогою відставки в. о. міністра освіти Сергія Шкарлета і повернення української літератури в обов'язкове ЗНО.

Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим шкідлива відмова від ЗНО з літератури

У заході брали участь поети, письменники, артисти та музиканти.

"Гібридна війна перемістилася всередину країни. Путін несподівано отримав відсіч на українському фронті, тож перемістив захоплення України в український тил. Це не схоже на прямі військові дії, тому методи й називаються гібридні і не одразу розпізнані як ворожі. Чого найбільше боїться Путін від українців? Світоглядної єдності. Він боїться спільного бачення українцями фундаментальних засадничих державотворчих питань та спільного бачення нами нашого минулого і майбутнього. Тому Путін руйнує і впливає на все в Україні, що може об'єднати українців у спільному баченні", - йдеться на сторінці заходу в Facebook.

Фото: Цензор.НЕТ

Одним з інструментів плекання загального українського світогляду в українців є вивчення української літератури, наголошують організатори.

"Предмет української літератури в школі - це не просто читання книжок, а формування спільного погляду на минуле і майбутнє. Руками своїх посіпак Путін знищує державотворчі предмети в українській школі, і зокрема українську літературу. Вилучення предмету "українська література" з обов'язкового ЗНО - це послаблення державотворчих процесів в Україні", - сказано в повідомленні.

"Наші вимоги: відставка міністра освіти і науки Шкарлета та повернення української літератури в обов'язкове ЗНО. Закликаємо утворити в столиці, в обласних центрах і ОТГ організаційні комітети акції. Необхідний досвід мають Спілка письменників України та товариство "Просвіта", патріотичні політичні партії та громадські організації", - йдеться в повідомленні організаторів.

Співорганізатори акції: Національна спілка письменників України, ГС "Музичний батальйон", "Правий Сектор".

25 червня 2020 року Кабінет міністрів призначив виконувачем обов'язків міністра освіти і науки ректора Чернігівського національного технічного університету Сергія Шкарлета.

Він балотувався у депутати Чернігівської обласної ради від Партії регіонів. Також зізнавався в інтерв'ю, що на президентських виборах 2004 року підтримував Віктора Януковича.

Для вступників на спеціальності гуманітарного та соціального спрямування обов'язковим залишиться ЗНО з української мови та літератури, вступники на інші спеціальності зможуть скористатися правом проходити тестування лише з української мови. 15 жовтня опублікували наказ МОН про затвердження умов прийому наступного року.

Зараз ви читаєте новину «ЗНО без української літератури: під стінами Кабміну вимагали відставки Шкарлета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути