середа, 23 вересня 2009 09:24

Знайшли докази причетності Катерини Ющенко до "отруєння" Президента?

Знайшли докази причетності Катерини Ющенко до "отруєння" Президента?

Слідча комісія парламенту вимагає від Генпрокуратури та СБУ порушити кримінальну справу за фактом фальсифікації отруєння президента діоксином.

Про це у вівторок повідомляє прес-служба комісії.

Крім того комісія вимагає звільнити керівника слідчої групи Генпрокуратури з розслідування отруєння Віктора Ющенка Галину Климович.

Голові комісії Володимиру Сівковичу доручено особисто зустрітися з Генпрокурором Олександром Медведьком та ознайомити його з усією інформацією, яку зібрала комісія за час своєї роботи.

Також комісія вимагає від Медведька поновити на посаді звільненого начальника відділу з нагляду за слідством Ларису Чередниченко.

"Чередниченко була офіційно відряджена з ГПУ до складу експертів комісії, втім звільнена через три дні після того, як написала рапорт на ім"я Медведька, в якому виклала усі факти по справі про отруєння Ющенка, які дізналася під час роботи в комісії", - йдеться в повідомленні.

Комісія заявляє, що має достатньо доказів, "які підтверджують факт маніпуляції із експертизами зразків крові Ющенка".

"Представник близького оточення Ющенка в 2004-му році Роман Зварич неодноразово у своїх інтерв"ю підтверджував, що возив зразки крові Ющенка до США", - сказано в документі.

"Разом з тим у комісії є документальні докази того, що дружина президента Катерина Ющенко під час виборчої кампанії 2004-го року консультувалась та отримувала допомогу від представників спецслужб CША", - йдеться в повідомленні.

"Так у розпорядженні комісії знаходиться аудіо запис розмови громадянки на ім"я Марта зі співробітником іноземної розвідки нібито Романом. Розмова велася англійською мовою і відбулася у жовтні 2004-го", - зазначає комісія.

В повідомленні зазначається, що Одеський інститут судових експертиз при Мінюсті зробив офіційний висновок, що "голос так званої "Марти" є ідентичним голосу дружини президента Катерини Ющенко".

"Наявні в комісії матеріали свідчать про термінову необхідність слідчим шляхом перевірити інформацію про те, що зразки крові Віктора Ющенка перевозилися до США, де збагачувалися діоксином", - додається в повідомленні, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли докази причетності Катерини Ющенко до "отруєння" Президента?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути