субота, 09 квітня 2011 18:29

ZN: В адміністрації президента привідкрили завісу над форматом ЗВТ "3+1"

ZN: В адміністрації президента привідкрили завісу над форматом ЗВТ "3+1"

Оптимальною для України могла б стати одна угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Митним союзом замість трьох нині чинних двосторонніх документів про ЗВТ з Росією, Білоруссю і Казахстаном. Чи погодиться на це Росія — велике питання.

Таку думку висловили співрозмовники ZN.UA - як експерти, так і представники влади.

Тому в надрах деяких українських інституцій був придуманий ще один варіант — формула "3 +1", про який згадав у посланні президент Віктор Янукович. Що це за "пакетна угода", всі поки що губляться в здогадах. Наскільки глибоко опрацьована запропонована формула — теж питання.

Джерела з адміністрації президента, знайомі з суттю нового формату, пояснюють, що він міг би містити в собі, зокрема, секторальні угоди про вільну торгівлю, створення "вільних експортних зон", реалізацію спільних програм розвитку інфраструктури і транзитних коридорів, уніфікацію тарифів і правил транспортних перевезень, спільну модернізацію системи держстандартів за європейськими зразками, розробку і впровадження механізмів підвищення ефективності співробітництва митних і податкових органів, створення спільного ринку освітніх послуг і багато чого іншого.

"Більш докладний опис формату "3 +1", очевидно, буде презентовано особисто російському прем'єрові Володимиру Путіну",- резюмує журналіст.

Зараз ви читаєте новину «ZN: В адміністрації президента привідкрили завісу над форматом ЗВТ "3+1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути