Ексклюзиви
середа, 23 вересня 2020 14:22

Змінили імена за кілька місяців до реєстрації: в Умані балотуються двоє тезок мера

Змінили імена за кілька місяців до реєстрації: в Умані балотуються двоє тезок мера
Олександр Цебрій обирався мером Умані у 2015 році. Фото: @vykonkomumr

На посаду міського голови Умані у Черкаській області претендують двоє тезок чинного мера. Про це повідомила громадянська мережа "Опора".

17 вересня до міської територіальної виборчої комісії подали документи на реєстрацію кандидатами двоє осіб із таким же ім'ям та прізвищем, як у чинного міського голови та потенційного кандидата на цю посаду Олександра Цебрія.

В одного з них співпадає і патронім – Володимирович. Комісія зареєструвала обох 22 вересня.

Для подачі документів обоє кандидатів з'явились у ТВК одночасно. Обидва самовисуванці, не є жителями ні Умані, ні Черкаської області. Згідно з їхніми біографіями, змінили свої імена у червні та липні цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голоси на місцевих виборах рахуватимуть довше

22 вересня міська ТВК на засіданні розглядала питання про їхню реєстрацію. Після тривалих обговорень більшість членів комісії утримались від голосування.

Того ж дня, близько 23:00 скликали нове засідання. На нього не з'явились голова комісії та заступник. Прибулі члени комісії не мали доступу до приміщення, у зв'язку з чим викликали поліцію. Засідання проходило на вулиці. 11 голосами "за" в обох випадках рішення про реєстрацію кандидатів було прийняте.

15 вересня розпочався процес реєстрації кандидатів у депутати місцевих рад і на посади сільських, селищних, міських голів. Наступного дня після рішення про реєстрацію кандидати можуть починати передвиборчу агітацію.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Змінили імена за кілька місяців до реєстрації: в Умані балотуються двоє тезок мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути