субота, 10 вересня 2011 10:04

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

ЗМІ: У Тимошенко та Луценка є шанси отримати свободу

ЗМІ: У Тимошенко та Луценка є шанси отримати свободу

Складні відносини з Кремлем змушують офіційний Київ активніше шукати додаткові точки дотику із Заходом. Звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко могло б стати демонстрацією готовності української влади йти на поступки. Але водночас воно ставало б демонстрацією її слабкості.

На Банковій, за даними різних джерел ZN.UA, готують ерзац-варіант: засудити і амністувати. Законопроект про "декриміналізацію" кримінальної статті про перевищення влади з'явився, напевно, не випадково.

Одним словом, шанси вийти на свободу у Тимошенко залишаються. У випадку з амністією влада вбиває двох зайців: йде на поступки Заходу і позбавляє главу БЮТ можливості обиратися.

З'явився шанс знайти свободу і в екс-глави МВС Юрія Луценка. Проект закону про його амністування вніс Геннадій Москаль. Зберігається надія на те, що Луценку змінять запобіжний захід у зв'язку з серйозною хворобою, лікування якої просто неможливе в умовах СІЗО. Залишати людини з таким діагнозом за гратами не можна, і якщо в Києві цього досі не зрозуміли, то їм можуть підказати з-за кордону.

Ходять чутки про те, що спрагу помсти влада задовольнила, термін за вироком Луценка "підженуть" під термін перебування в СІЗО і в найближчому майбутньому відпустять. У всякому разі звільнення Луценка сьогодні виглядає більш ймовірним, ніж звільнення Тимошенко.

Водночас, ходять чутки, що наступним кандидатом на "посадку" в списках влади є Олександр Турчинов.

Як відомо Генеральна прокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні "газових контрактів" з РФ у 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн. Луценка, зокрема, звинувачують в тому, що він, перебуваючи на посаді міністра внутрішніх справ, незаконно виділив квартиру своєму водієві Приступлюку.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: У Тимошенко та Луценка є шанси отримати свободу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути