понеділок, 26 вересня 2022 02:37

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗМІ розповіли, скільки росіян могли покинути межі РФ через мобілізацію

ЗМІ розповіли, скільки росіян могли покинути межі РФ через мобілізацію
Чверть мільйона російських чоловіків могла покинути РФ. Фото: ukr.net

Не менш ніж 261 тисяча чоловіків призовного віку покинула Росію після того, як президент Володимир Путін оголосив про початок часткової мобілізації в країні.

Ситуація набула настільки загрозливого розмаху, що всередині Кремля пішли розмови про термінове закриття кордонів, повідомляє видання "Нова газета. Європа" з посиланням на власне джерело в адміністрації російського президента

Обговорення закриття кордонів почалося після того, як 25 вересня Федеральна служба безпеки РФ надала закриту довідку про кількість чоловіків призовного віку, які покинули Росію з 21 по 25 вересня. Їх нарахували близько 261 тисячі, що стривожило уряд РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація винищує корінні народи Криму, Сибіру та Кавказу – Зеленський

При цьому джерело допускає, що дані застаріли, оскільки чимало чоловіків встигло покинути країну, а прикордонна служба, підпорядкована ФСБ, навряд чи працює так швидко, щоб врахувати всі дані.

"Атмосфера в АП така, що силовики та Міноборони можуть переконати Путіна закрити виїзд, поки не пізно" - додав він.

При цьому казахські ЗМІ повідомили, що Росія закрила на виїзд кордон з Казахстаном з боку міста Петропавловськ. Зараз чоловіків призовного віку перестали пропускати. Причини цього поки що невідомі.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в Російській Федерації. Закликатимуть росіян, які перебувають у запасі. Після чого різко зросла кількість бажаючих виїхати з Росії. Офіційно заявили, що призвуть 300 тисяч осіб, але на ділі ЗМІ стверджують, що призвати планується 1,2 млн росіян.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ розповіли, скільки росіян могли покинути межі РФ через мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути