пʼятниця, 01 червня 2018 17:58

ЗМІ розповіли про збагачення топ-чиновника СБУ

ЗМІ розповіли про збагачення топ-чиновника СБУ
ЗМІ дослідили збагачення заступника голови СБУ Павла Демчини. Фото: radiosvoboda.org

Заступник голови Служби безпеки України, очільник управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Павло Демчина придбав автомобіль за понад $30 тис, а його незаможні родичі володіють елітною нерухомістю.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

Журналісти дізнались, що бабуся та дідусь дітей Демчини володіють маєтком у 160 квадратів у селі Стара Рафалівка Рівненської області.

60-річний чоловік працював на рядовій посаді на Рівненській АЕС і заробляв у середньому 10 тис. грн на місяць. Його дружина останні 5 років взагалі не мала роботи.

Таким чином незрозуміло, за які кошти вони побудували елітне житло.

У цьому ж селі ще більшим будинком володіє Наталія Дуброва, у дівоцтві — Воловчук, яка є сестрою Ольги Воловчук — матері дітей Демчини.

Будинок у майже 300 квадратів оформлений на чоловіка Наталі — Віктора Дуброва. Великих доходів ні в нього, ні в дружини немає.

Сама Ольга Воловчук мешкає у розкішному маєтку у Петропавлівській Борщагівці під Києвом. Також вона володіє парком елітних авто.

За інформацією журналістів, із 1998 по 2016 рік жінка заробила 164 тис. грн, чого явно недостатньо для придбання елітного житла і автомобілів.

Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування через можливе незаконне збагачення Демчини.

Та у 2018 році незважаючи на розслідування НАБУ заступник глави СБУ придбав Range Rover Sport 2013 року випуску за понад $30 тис.

Демчина заявив журналістам, що його заробітна платня в СБУ становить близько 60 тис. грн на місяць. Проте він стверджує, що йому вистачило грошей на придбання елітного авто і це вказано в його декларації.

Перевірити це неможливо, бо декларації співробітників СБУ засекречені.

Заступник бізнес-омбудсмена Ярослав Грегірчак розповів, що управляння СБУ по боротьбі з корупцією, яке очолює Демчина, є одним з двох підрозділів служби, на "свавілля яких" найбільше скаржаться підприємці.

Йдеться про необґрунтовані, з точки зору скаржника, випадки відкриття кримінальних проваджень, затягування перебігу досудового розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна змінюється" - Порошенко показово звільнив чиновника

Раніше президент Петро Порошенко називав ефективною боротьбу з корупцією в країні.

"Сьогодні притягнути до кримінальної відповідальності за корупцію можна і міністрів, і депутатів парламенту, і губернаторів", - заявляв він.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ розповіли про збагачення топ-чиновника СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути