четвер, 10 березня 2022 23:04

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗМІ оприлюднили ультиматуми Кремля до України

ЗМІ оприлюднили ультиматуми Кремля до України
Стало відомо, які умови сподівається висунути до України Росія. Фото - bbc.com

Українські журналісти оприлюднили список вимог, які Росія прагне висунути до України, застосовуючи військову агресію. Серед них - демілітаризація та визнання Криму російським.

Про це повідомили ZN.UA з посиланням на надійні дипломатичні джерела.

За повідомленням журналістів, Росія висунула Україні 6 вимог. Перші п'ять із них, як бачиться путіну, мають бути закріплені у Конституції України.

Список вимог Росії до України:

- Відмова від руху до НАТО. Нейтральний статус України. Одним із гарантів якого готова стати Росія, яка напала на нашу країну.
- Російська мова – друга державна. Скасування всіх законів, що її обмежують.
- Визнання Україною Криму російським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розкачали шиї й записують тіктоки": начальник департаменту патрульної поліції розповів, як воюють "кадирівці"

- Визнання Україною незалежності ДНР та ЛНР в адміністративних межах областей (включно з нині контрольованими Україною територіями).
- "Денацифікація". Заборона діяльності ультра-націоналістичних, нацистських та неонацистських партій та громадських організацій, скасування чинних законів про героїзацію нацистів та неонацистів.
- "Демілітаризація України". Повна відмова від наступального озброєння, під яке при бажанні можна підвести будь-які види озброєнь.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав умову РФ для завершення війни в Україні. Окупант хоче, щоб Україна здалася, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу після переговорів з Лавровим.

"Лавров сказав, що всі ці питання повинні обговорюватися в іншому форматі - так званих білоруських переговорів. У подробиці він не вдавався, але сказав, що вони продовжать агресію, допоки Україна не здасться - це їхня головна вимога. Але дня нас це зовсім неприйнятно", - сказав Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ оприлюднили ультиматуми Кремля до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути