Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2018 23:30

ЗМІ: Онищенко "здасть" ФБР корупційні схеми, аби отримати притулок в США

ЗМІ: Онищенко "здасть" ФБР корупційні схеми, аби отримати притулок в США
Онищенко отримає притулок в США, якщо здасть корупційні схеми українських політиків. Фото: Главком

Український олігарх-утікач Олександр Онищенко уклав угоду з міністерством юстиції США. Колишній нардеп розповість американським прокурорам про корупційні схеми впливових українських політиків.

Відповідну інформацію у понеділок оприлюднило американське російськомовне видання Forum Daily, передає Главком.

За інформацією ЗМІ, група співробітників ФБР і мін'юсту чартерним рейсом прилетіли до іспанського Мадрида, куди від українського правосуддя втік Онищенко. Мільярдер начебто уже підписав договір із федеральним прокурором США.

Видання стверджує, що за корупційні схеми українських політиків Онищенку обіцяли політичний притулок у Сполучених Штатах. Сам екс-нардеп уже назвав Нью-Йорк своїм улюбленим містом. Можна припустити, що саме там мільярдер й осяде.

Раніше Онищенко розповів, як в Адміністрації президента нардепам видавали сумки з грошима.

Нагадаємо, НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із Укргазвидобування у грудні 2015 року.

За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи понад 1,6 мільярдами гривень, отриманими від реалізації природного газу. Це спричинило збитки Укргазвидобування в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Наразі семеро осіб, серед яких організатор схеми — народний депутат Олександр Онищенко, перебувають у розшуку. 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

16 січня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу прокуратури та визнав законність подання запиту про екстрадицію нардепа Олександра Онищенка.

Як повідомлялося, 18 грудня Солом'янський райсуд Києва задовольнив клопотання про надання дозволу на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування стосовно Онищенка та 5 його поплічників.

Зазначимо, що Іспанія розпочала процедуру екстрадиції розшукуваного народного депутата Олександра Онищенка. Іспанський суд зобов'язав Онищенка з'являтися до суду кожного місяця.

Якщо Онищенко не з'явиться до іспанського суду, то це може бути підставою для оголошення його у розшук у країнах Європи, зазначає прокурор.

5 липня 2016 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. 27 липня Луценко підписав повідомлення про підозру депутатові Онищенку.

Наприкінці лютого 2017 Вищий адміністративний суд відмовився повертати Онищенку депутатську недоторканність.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: Онищенко "здасть" ФБР корупційні схеми, аби отримати притулок в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути