пʼятниця, 30 листопада 2018 12:04

ЗМІ: Насіров видав розстрочок на 18 млрд, найбільше - Ахметову

ЗМІ: Насіров видав розстрочок на 18 млрд, найбільше - Ахметову
У березні 2017-го, коли детективи НАБУ прийшли до Романа Насірова з підозрою, лікарі вивезли його на ношах під ковдрою у "Феофанію".

Державна фіскальна служба за часів Романа Насірова видала податкових розстрочок 70 компаніям на суму понад 18 млрд грн. Про це пише "Економічна правда".

Йдеться про період правління Насірова — з травня 2015-го по березень 2017 року.

"Більше половини цієї суми отримали підприємства, пов'язані з найбагатшою людиною Рінатом Ахметовим", - йдеться у матеріалі.

2015-го сума наданих податкових розстрочок перевищила 6 млрд грн. Найбільше - 3 млрд грн - дісталося групі ДТЕК Ахметова.

"Ще 2,8 млрд грн розстрочок отримали переважно державні "Укргазвидобування", "Енергоатом", "Укроборонпром", "Криворізька теплоцентраль", "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" та ДП "Укрспирт", - повідомляє ЗМІ.

Також серед отримувачів розстрочок значаться компанії таких відомих в Україні бізнесменів як Ігор Коломойський, Дмитро Фірташ, Костянтин Григоришин, Ігор і Григорій Суркіси.

Схожа історія була і 2016-го – ДФС активно штампувала розстрочки представникам великого українського бізнесу.

"За перші 2 місяці 2017-го Насіров встиг підписати розстрочки лише кільком компаніям. Лише після затримання Насірова детективами НАБУ роздавання розстрочок олігархам і політикам припинилося", - йдеться у матеріалі.

Податкова розстрочка надається на короткий строк за особистим підписом глави фіскальної служби тим платникам податків, у яких виникли економічні труднощі і загроза потрапити в боргову яму перед державою.

Претенденти на розстрочку повинні мати задовільний фінансовий стан, щоб сплатити розстрочку та відсотки за користування нею, а також мати достатньо майна для податкової застави. "Хоча, як показують кейси НАБУ, вимоги були умовностями, на які Насіров не звертав уваги", - пише ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Что?": Насіров зганьбився своїми історичними знаннями

Романа Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні. Слідство вважає, що він протягом 2015-2016-х, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: Насіров видав розстрочок на 18 млрд, найбільше - Ахметову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути