четвер, 29 квітня 2021 14:24

ЗМІ дізналися, де Україна запропонує Путіну провести переговори

ЗМІ дізналися, де Україна запропонує Путіну провести переговори
Співрозмовник прокоментував також витоки російських ЗМІ щодо проведення переговорів у Москві. Фото: Reuters

Для проведення двосторонніх переговорів президента України Володимира Зеленського та глави РФ Володимира Путіна розглядається Єрусалим, а також столиця Австрії Відень.

Почалося узгодження дипломатичними каналами порядку денного майбутнього саміту, повідомляє "НВ" з посиланням на власні джерела. Активна фаза підготовки місця зустрічі почнеться після травневих свят.

"У прем'єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху довірчі відносини і з нами, і з Росією. Тому Єрусалим - хороший варіант. Є ще Відень. Обидва місця по-своєму підходять з точки зору безпеки та гарантування рівноправності сторін. ЗМІ активно обговорюють, що ми запропонували Ватикан, але це була відповідь на питання італійських журналістів: чи міг би Ватикан стати таким місцем. Теоретично, звичайно, міг. Фактично реалізувати це складніше", - йдеться в публікації.

Співрозмовник прокоментував також витоки російських ЗМІ щодо проведення переговорів у Москві 9 травня:

"Це робиться в пропагандистських цілях. Прибути 9 травня до Москви Зеленський навряд погодиться. Ми не реагуватимемо. Це п'ятий президент Петро Порошенко любив особисто займатися контрпропагандою. Наша ж мета - не перемовлятися, а домовитися з Путіним про закінчення війни. На прийнятних для України умовах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТКГ назвали тему для переговорів Зеленського з Путіним

Президент України Зеленський заявив, що спочатку говоритиме про завершення війни на Донбасі та відведення російських військ, а вже потім про відновлення відносин. При цьому Путін не бажає обговорювати з Зеленським ситуацію на Донбасі. Тому невідомо, чи готовий президент РФ їхати в третю країну для переговорів.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ дізналися, де Україна запропонує Путіну провести переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути