четвер, 08 серпня 2013 17:57

Змагання з триатлону не забороняли, а просили перенести - охорона Януковича

Змагання з триатлону не забороняли, а просили перенести - охорона Януковича
Віктор Янукович. Фото: obozrevatel.com

Управління державної охорони України не забороняло проведення міжнародних змагань з триатлону на День незалежності в Києві, а просто просило перенести їх проведення на інший час чи змінити їхній маршрут.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на коментар речника Управління держохорони Ігора Забілика.

Раніше організатори Kiev Triathlon Cup заявили, що змагання скасовуються через вимоги УДО. За словами організаторів, 6 серпня вони отримали листа від Управління державної охорони президента про неможливість проведення змагань, "оскільки дана траса, на якій планувався старт, використовується як маршрут пересування президента в День незалежності України". "Зміна маршруту неможлива з причини поганого дорожнього покриття в місті Київ", – мовиться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кубок з триатлону скасували через Януковича

За словами речника УДО, звернення управління некоректно трактували і подали як сенсацію.

"У зв'язку з тим, що організатори змагань звернулися до Управління державної охорони з проханням перекрити центральну історичну частину міста Києва саме 23–24 серпня з 7-ї до 22-ї години для проведення своїх спортивних змагань, Управління держохорони запропонувало провести цей захід в інший час, в іншому місці столиці. Тому що перекриття дорожнього руху в місцях планової спортивної траси, а це була і Контрактова площа, і Поштова площа, і район Гаванського мосту, і вулиця Набережно-Хрещатицька, Набережно-Рибальська, Сагайдачного, Мате Залки і проспект Героїв Сталінграда, – таке масштабне перекриття заблокувало б пересування містом киян і гостей столиці, у тому числі осіб, щодо яких здійснюється державна охорона. Це також суттєво ускладнило б проведення заходів із відзначення Дня Незалежності України в столиці", – каже Забілик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція назвала Януковича "кришувальником" міліцейського свавілля

"У першу чергу думали про киян, про гостей столиці, про проведення заходів. Ми не забороняли, а запропонували перенести час проведення змагань або їхні маршрути", – наголосив речник УДО.

"Наскільки мені відомо, ці змагання відбудуться, їх ніхто не забороняв", – додав він.

Зараз ви читаєте новину «Змагання з триатлону не забороняли, а просили перенести - охорона Януковича ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути