Ексклюзиви
субота, 06 липня 2013 12:21

Жителі Врадіївки мають право на повстання - екс-міністр юстиції

Жителі Врадіївки мають право на повстання - екс-міністр юстиції
Фото: radiosvoboda.org

Під час штурму районного відділення міліції у Врадіївці на Миколаївщині місцеві жителі діяли в межах правового поля. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода сказав колишній міністр юстиції України, колишній голова Моніторингового комітету, Комітету з юридичних питань та прав людини й колишній віце-президент ПАРЄ Сергій Головатий.

"Людині, і українській людині в тому числі, надана вся юридична основа для того, щоб вдаватися до будь-яких дій, включно із збройним протистоянням проти свавілля міліції, прокуратури, СБУ, суддів – проти свавілля будь-кого", – наголосив Головатий.

"Декларація ООН передбачає право на повстання людини проти сваволі і гніту. Тому наша Конституція цю формулу з Декларації внесла в 27 статтю Конституції. Кожна людина має право захищати своє життя і здоров'я, життя і здоров'я інших людей від протиправних посягань", – додав колишній міністр юстиції.

 

Зараз ви читаєте новину «Жителі Врадіївки мають право на повстання - екс-міністр юстиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути