Ексклюзиви
середа, 09 вересня 2009 15:11

Жириновський розповів, коли росіяни будуть примушувати Україну до миру

Жириновський розповів, коли росіяни будуть примушувати Україну до миру
Віце-спікер Державної думи РФ Володимир Жириновський упевнений, що прийняття поправок до закону Про оборону, який передбачає можливість оперативного використання російських Збройних сил за межами РФ, не торкнеться російсько-українських відносин.

Про це він сказав в кулуарах Держдуми.

"Після виборів Президента України всі проблеми знімуться, і російська мова буде, і жодних проблем з Кримом не буде. Все - Ющенко своє відпрацював. Ми заздалегідь не маємо бажання з кимось воювати", - сказав Жириновський.

За його словами, поправки до закону про оборону мають загальний характер і не спрямовані проти конкретної країни.

Як сказав депутат, це дає право президенту РФ використовувати армію для захисту власних громадян, якщо виникає загроза їхньому життю.

Жириновський зазначив, що така загроза може виникнути через дві години, і у президента не буде можливості зібрати Раду Федерацій, оскільки буде важливо негайно віддати наказ військовим про захист людей. Як приклад він навів звільнення російських громадян з піратського полону.

Водночас, Жириновський вважає, що такий наказ може бути відданий, "якщо Туреччина буде надавати допомогу кримським татарам", або проти боротьби з талібами в Середній Азії.

За його словами, головною метою цього закону є те, щоб люди, які можуть загрожувати життю росіянам, знали, що в будь-який момент "на землю можуть опуститися російські і примусити до миру".

"Можливо, в майбутньому у президента (РФ) виникне ситуація, коли президент без оголошення війни і введення надзвичайного стану повинен буде дати команду захистити ... Та сторона повинна знати, що в будь-який момент з"являться російські танки, десантники, в крайньому випадку, ракети, вони летять швидко ", - зазначив Жириновський.

Як повідомлялося, прийняття Держдумою РФ поправок у закон про оборону планується сьогодні після обіду, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Жириновський розповів, коли росіяни будуть примушувати Україну до миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути