пʼятниця, 24 лютого 2012 12:52

Жінки Верховної Ради взялись за "невихованого ксенофоба" Могильова

Жінки Верховної Ради взялись за "невихованого ксенофоба" Могильова

Жінки-депутати від опозиційних фракцій НУ-НС та "БЮТ-Батьківщини" підготували депутатський запит до голови кримського парламенту Володимира Константінова з вимогою притягнути до дисциплінарної відповідальності прем'єр-міністра Криму Анатолія Могильова за порушення ним етики держслужбовця.

Про це в ефірі "5 каналу" повідомила народний депутат від фракції НУ-НС Ірина Геращенко, коментуючи нещодавній скандал, коли  під час засідання Верховної Ради Криму Могильов кілька разів з трибуни нагрубив депутату Александрі Кужель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могильов послав Кужель засмагати і пасти корів

"Це абсолютний брак політичної культури та елементарної вихованості. Для мене це гуманітарна катастрофа, куди Україна летить з шаленою швидкістю. Такі сигнали, дзвіночки для Заходу є не менш жахливими, ніж те, що сьогодні відбувається, наприклад, з українським правосуддям", - відзначила Геращенко.

"Коли політики, чоловіки дозволяють собі подібні образи жінок, ми мали б почути вже на це реакцію президента, гуманітарного віце-прем'єра, спікера Литвина, КОДу у повному складі", - зауважила парламентарій.

За її словами, подібні скандали - це своєрідне "чісорство", яке стає типовою рисою української політики, коли дозволяється абсолютно безкарно ображати тих, хто стоїть поряд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колір шкіри Гайтани спричинив скандал

"У будь-якій країні ЄС жодна жінка-журналіст більше б не взяла у Могильова жодного коментаря та інтерв'ю, поки він не вибачиться за свої ксенофобські заяви по відношенню до Кужель", - підкреслила Геращенко і закликала журналісток вчинити саме так.

"Це буде дуже правильний європейський приклад показати чоловікам при владі, яке в них сьогодні обличчя. Влада має дуже жорстке чоловіче обличчя, але воно не є європейським", - підсумувала Геращенко.

 

Зараз ви читаєте новину «Жінки Верховної Ради взялись за "невихованого ксенофоба" Могильова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути