Ексклюзиви
субота, 19 липня 2008 09:27

Зінченко стверджує, що не придумував отруєння Ющенка

Зінченко стверджує, що не придумував отруєння Ющенка
Колишній державний секретар Олександр Зінченко стверджує, що, заявляючи про отруєння кандидата в Президенти України Віктора Ющенка, він посилався "не на власні фантазії, а на документи і висновки лікарів". Про це він сказав, коментуючи заяви Давида Жванії про те, що історію з отруєнням придумало керівництво штабу президентської виборчої кампанії Ющенка, керівником якого був Зінченко.

Зінченко підкреслив, що "нічого не придумував, діяв абсолютно щиро і зараз готовий нести відповідальність за всі свої слова і вчинки". "Крім того, мені ніколи не доводилося чути, щоб харчове отруєння і ті хвороби, про які в зв"язку з цим зараз пишуть в пресі, викликали б таку реакцію організму", - зазначив він і при цьому додав: "Ворогові не побажаю перенести те, що переніс тоді Ющенко".

Зінченко підкреслив: "Я посилався не на власні фантазії, а на документи і висновки лікарів". "До речі, і вони самі про це ж говорили у нас в Києві та відповідали на питання журналістів", - додав він. За його словами, сьогодні обговорення цієї теми виглядає "якимсь круглим столом: щось знають лічені люди, а коментують всі".

Зінченко вважає, що "багато часу упустили, і довго з огляду на багато обставин розслідування не велося, але переконаний, рано чи пізно істина візьме гору".

Як повідомляв ForUm, Президент України Ющенка 5 вересня 2004 року, будучи кандидатом в президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України за вечерею на дачі колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку "Рудольфінерхаус". Лікарі цієї медустанови заявили, що Ющенко був отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п"ять днів до госпіталізації.

Народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Давид Жванія заявив, що Віктор Ющенко не був отруєний. Він також заявив, що результати аналізів були фальсифіковані, а отруєння глави держави було харчовим. Давид Жванія припустив, що версію про отруєння Віктора Ющенка придумали в його виборчому штабі, коли він був ще кандидатом в президенти.

Зараз ви читаєте новину «Зінченко стверджує, що не придумував отруєння Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути