четвер, 27 жовтня 2022 23:29

Зима не зупиняє війну: генерал австралійської армії розповів, як ЗСУ можуть бити росіян взимку

Зима не зупиняє війну: генерал австралійської армії розповів, як ЗСУ можуть бити росіян взимку
ЗСУ спробують максимально використати зимовий час для деокупації територій. Фото: 24tv.ua

Настання зими не зупиняє війну, як заведено вважати. Багато військових конфліктів, зокрема, Зимова війна 1939-1940 років та інші, показують, що взимку війна може бути не менш інтенсивною, ніж в теплішу пору доби.

Збройні Сили України можуть битися і перемагати навіть в екстремальних зимових умовах, заявив генерал армії Австралії у відставці Мік Райан в Twitter.

Стратегії обох армій, української та російської, передбачають продовження бойових дій в холодну пору. Але підходи різні. РФ хоче затягнути війну не тільки на зиму, а й до кінця 2023 року загалом. Українській армії потрібно розгромити росіян до того, як вони капітально посиляться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мародерство, дезертирство, смерть: Генштаб розповів про мобілізованих росіян

Росія планує знищувати енергетику України, її терористичні атаки спрямовані на створення тиску на українське населення. Однак Україна вже продемонструвала дуже високий рівень стійкості, тому навряд чи Путін отримає бажане - капітуляцію України на російських умовах. Європа також не боїться енергетичної війни з боку РФ.

ЗСУ використовуватимуть холодну пору - з листопада по березень - для повернення частини окупованих РФ територій. Викликів буде багато - мінусова температура, безліч дощів і снігопадів, скорочення світлового дня.

Виникнуть проблеми з мобільністю, з маскуванням, оскільки камуфльовані бійці та техніка будуть прекрасно помітні на снігу, з польотами авіації та БПЛА, на передній план вийде гусенична техніка, а не колісна.

"Як у нас в армії говорять про гусеничну техніку, ніщо не зрівняється зі здатністю самостійно прокладати дорогу" - зазначив генерал.

Генерал резюмує, що можливе деяке уповільнення темпів бойових дій з обох сторін, проте припинення боїв не буде. Українська армія спробує по максимуму використовувати холодну пору для наступу, в той час, як російська - для накопичення сил і оборони.

Кремль може вдатися до чергових злочинів проти України та людяності в цілому. У спробі затягнути війну він може провести терористичні акти.

Тим часом ЗСУ продовжують деокуповувати Луганську область. Наступ української армії триває.

Зараз ви читаєте новину «Зима не зупиняє війну: генерал австралійської армії розповів, як ЗСУ можуть бити росіян взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути