пʼятниця, 16 грудня 2011 11:52

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Зі справи Тимошенко зникли документи, які доводять її невинуватість - адвокат

Зі справи Тимошенко зникли документи, які доводять її невинуватість - адвокат

З матеріалів судової справи, яка стосується Юлії Тимошенко, незаконно вилучено докази, які підтверджують її невинуватість.

Про це заявив адвокат Тимошенко Дмитро Нечипоренко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

За його словами, сьогодні об 11:30 Київський апеляційний адміністративний суд розглядатиме апеляційну скаргу адвокатів Тимошенко на постанову Окружного адміністративного суду Києва від 11 листопада 2011 року, якою було скасовано рішення Шевченківського райсуду Києва від 1 лютого 2005 року.

Нечипоренко нагадав, що рішенням Шевченківського районного суду від 1 лютого 2005 року були задоволені вимоги Тимошенко щодо незаконного нарахування на неї податкових зобов'язань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці": апеляцію у справі Тимошенко перенесли через саміт Україна-ЄС

"Мова йде про використання коштів на пластикових картках, які вона нібито використовувала на господарські та представницькі витрати", - сказав він.

Адвокат також нагадав, що через 6 років, у жовтні 2011 року, заступник Генпрокурора звернувся із заявою до Окружного адміністративного суду і попросив скасувати рішення Шевченківського суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька Тимошенко в Брюсселі: надії на справедливий розгляд справи не залишилося

"В цей час стало відомо про те, що висновок спеціалістів у галузі податкового законодавства, а саме експертизи Київського інституту судових експертиз, у матеріалах справи відсутній - він був незаконно вилучений невідомо ким", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Тимошенко просять поновити слідство, бо його було проведено не повністю

Нечипоренко зазначив, що у висновку йдеться про те, що витрати повністю були спрямовані на господарські та представницькі затрати і жодної особистої вигоди у цьому не вбачається. "Але голова Окружного адміністративного суду замість того, щоб провести перевірку зникнення документів, задовольнив вимоги прокуратури і скасував рішення Шевченківського суду", - додав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі хочуть привселюдно розстріляти лікарів за псевдоогляд Тимошенко

При цьому, за його словами, у рішенні суду зазначено, що він не бере до уваги цей висновок, оскільки той відсутній у матеріалах справи. "Це нонсенс, це фальсифікація, і я боюся, щоб це не стало прецедентом по іншим справам", - сказав Нечипоренко.

Зараз ви читаєте новину «Зі справи Тимошенко зникли документи, які доводять її невинуватість - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути