неділя, 07 червня 2020 16:18

"Зґвалтування у Кагарлику - підсумок вашої діяльності на посаді міністра" - Майкл Щур жорстко звернувся до Авакова

"Зґвалтування у Кагарлику - підсумок вашої діяльності на посаді міністра" - Майкл Щур жорстко звернувся до Авакова
Свавілля силовиків у райвідділку - не трагічний випадок. Це результат того, як побудована вся система, сказано в сюжеті.

Арсен Аваков провалив реформу МВС. Але президенту Володимиру Зеленському вигідно мати свою, а не реформовану поліцію, з чим Аваков і справляється.

Про це йшлося у програмі телеведучого Майкла Щура.

"Так, у всьому світі є садисти, і вони можуть опинитися на роботі в поліції. І за це точно понесуть відповідальність їхні безпосередні керівники. А ще у світі існує поняття політичної відповідальності. І ми не втомлюємося повідомлювати, що саме політична відповідальність лежить на міністрові Авакові - за всі дії його підлеглих. І за провалену реформу МВС, яка і призводить до зґвалтувань у Кагарлику.

Так. Це зґвалтування - не трагічний випадок. Це логічний результат того, як побудована вся система.

Жінка, зґвалтована у Кагарлику, в інтерв'ю ще раз підтвердила: знущалися довго, не приховуючи свої дії. Били, ґвалтували, виводили до туалету райвідділку, щоб змити кров. І ви повірете, що ніхто цього не чув і не бачив?

Ви розумієте, пане Аваков, що це не проблема окремих садистів. Чи так якось випадково сталося, що там весь відділок втратив слух та зір? А може це так побудована система? Повна безкарність, корпоративна солідарність та емоційна сліпота і глухота. Це ціла система, а не поодинокий трагічний випадок", - сказано у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не вам мене повчати, як родіну любити" - Аваков посварився з нардепкою

Голова комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський повідомив, що коли побував у райвідділку, побачив сліди крові на підлозі в одному з кабінетів. Що говорить про те, що вони не намагалися навіть стерти ці сліди, чи приховати цей злочин. А це означає, що вони були впевнені у своїй безкарності.

"То може в цьому проблема, пане Аваков? І хіба це не ваша пряма відповідальність, не підсумок вашої діяльності на посаді міністра внутрішніх справ протягом 6 років?

І ваша відповідальність - теж, пане Зеленський. Це ж ви побудували всю свою виборчу кампанію на тому, що всі політики, які були до вас - нікчеми. І ви прийдете з абсолютно новою, оновленою командою. А потім лишаєте на посаді міністра Авакова. Чому?

Може ви, пане Зеленський, просто боїтеся? Боїтеся нас, громадян України, як і ваш попередник на цій посаді. Бо радикальна реформа поліції - це очевидно болісний і важкий процес, який може добряче струсонути систему. А раптом новий Майдан? Хто ж вийде захищати вас? Тому і вам і вашому попереднику не потрібна реформа поліції. А потрібна своя поліція. Та ж поліція, яка була міліцією Януковича. Тільки ця поліція повинна бути на вашому боці. І міністр Аваков чудово з цим впорався. Замість реформи поліції він забезпечив лояльність поліції - собі та президенту", - сказано у програмі.

5 червня від Верховною Радою зібралася громадськість, яка вимагала відставки Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Учасники акції заявили, що реформа МВС - провалена.

Аваков сьомий рік очолює МВС. Він побив рекорд перебування на посаді серед українських міністрів.

Зараз ви читаєте новину «"Зґвалтування у Кагарлику - підсумок вашої діяльності на посаді міністра" - Майкл Щур жорстко звернувся до Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути